Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Вересень 2016 17:55

Сфера зайнятості потребує реформування

Rate this item
(0 votes)

Прем’­єр-мі­ністр Ук­раї­ни Во­ло­ди­мир Гройсман про­по­нує ре­фор­му­ва­ти сфе­ру за­йня­то­сті на­се­лен­ня так, щоб дер­жа­ва не сти­му­лю­ва­ла без­ро­біт­тя, а ін­вес­ту­ва­ла у ство­рен­ня ро­бо­чих місць у кра­їні. 
Про це Глава уря­ду за­явив під час зу­стрі­чі з екс­пер­та­ми з пи­тан­ня ви­зна­чен­ня пріо­ри­тет­них за­сад ре­фор­му­ван­ня дер­жав­ної служ­би за­йня­то­сті для сти­му­лю­ван­ня ство­рен­ня но­вих ро­бо­чих місць.

«Зрозуміло, що те, що ми маємо сьогодні у сфері зайнятості населення, потребує відповідних рішень для того, щоб система працювала так, аби ми не стимулювали безробіття, а навпаки інвестували у створення робочих місць у нашій країні», — зазначив В. Гройсман на початку зустрічі.

Зокрема, за його словами, потребують вирішення питання детінізації, легалізації виплати заробітних плат, а також освіти та підготовки спеціалістів.
Головною темою обговорення стало визначення основних завдань у напрямі реформування сфери зайнятості населення.
Експерти та представники уряду обговорили основні проблеми в цій сфері та окреслили ключові завдання у її реформуванні, зокрема наголосили на тому, що потрібно сформувати комплексну державну політику у сфері зайнятості, визначити відповідальний координаційний орган її реалізації, поліпшити систему роботи служби зайнятості, упорядкувати систему соціальних виплат щодо безробіття, удосконалити механізми працевлаштування осіб, у тому числі людей з обмеженими можливостями, а також привести сферу професійнотехнічної та вищої освіти у відповідність до потреб ринку праці.
За словами експерта ТОВ «Робота Інтернешнл» Тетяни Пашкіної, судячи з того, що в десятку найбільш популярних вакансій повернулися адміністративні, які обслуговують продаж, а також вакансії з маркетингу, бухгалтерії, ринок праці свідчить, що криза в країні минає. Щоправда заробітні плати залишилися на старому рівні, зазначила вона.
У результаті обговорення, за ініціативою Прем’єрміністра, експерти й представники уряду домовилися створити робочу групу для напрацювання пропозицій щодо реформування сфери зайнятості населення.
В. Гройсман зазначив, що це мають бути не популістські, а реальні зміни, зокрема в управлінні процесом, щоб змінити ситуацію на краще. Він вважає, що є всі можливості, щоб змінити цю систему.
У зустрічі взяли участь міністр соціальної політики України Андрій Рева, міністр фінансів України Олександр Данилюк, керівництво Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства освіти і науки України, Державної служби зайнятості, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. Птухи НАН України Елла Лібанова, заступник голови Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні Олександр Шубін, перший заступник голови Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні Олексій Мірошниченко та інші.

Ольга НАГОРНЯК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».