Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Липень 2016 12:22

Мінсоцполітики: субсидія не допомога, а можливість заощаджувати свій сімейний бюджет

Rate this item
(0 votes)

Про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ на семінарі з питань енергоефективності та тарифної політики уряду.
В. Мущинін нагадав, що субсидія є безповоротною державною допомогою, її отримання не пов’язане і не тягне за собою зміни форми власності житла.
До того ж механізм оформлення субсидії дуже простий: потрібні лише два документи для її оформлення — заява і декларація, а подати заявку можна і в електронному вигляді.
«Громадянам, які не мають доходів для розрахунку субсидії, буде враховано умовний дохід в розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатної особи (з 1 травня 2016 р. — 2900 грн)», — пояснив заступник міністра.

Також він наголосив, що державою зроблено крок назустріч тим людям, які орендують житло. Такі сім’ї на підставі договору найму (оренди) житла можуть оформити субсидію і значно менше платити за комунальні послуги. Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб й оформлюється на будького з членів сім’ї, наявність заборгованості з оплати житловокомунальних послуг не впливає на визначення права на призначення субсидії.
Громадяни, які одержували субсидію протягом 2015—2016 рр., автоматично одержуватимуть її в наступному (2016—2017 р.) опалювальному сезоні.
* * *
Кабінет Міністрів України постановою від 24 червня 2016 р. № 461 затвердив нову редакцію списків виробництв, робіт, професій, зайнятість у яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, зокрема: Список № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, і Список № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.
Постанова сприятиме обґрунтованому визначенню права працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та важкими умовами праці, на пенсію за віком на пільгових умовах, що дозволить оптимізувати витрати на пільгове пенсійне забезпечення відповідної категорії громадян.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».