Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Квiтень 2016 12:34

Павло Розенко: справжні переселенці не втратять ні копійки

Rate this item
(0 votes)

Мі­ніс­тер­ство со­ці­аль­ної по­лі­ти­ки ра­зом зі Служ­бою без­пе­ки про­во­дить ро­бо­ту з лік­ві­да­ції шах­рай­ських схем, за ра­ху­нок яких кош­ти дер­жав­но­го бю­дже­ту, при­зна­че­ні для со­ці­аль­но­го за­хис­ту пе­ре­се­лен­ців, осі­да­ють у ки­ше­нях чи­нов­ни­ків чи те­ро­рис­тів.

Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, повідомляє пресслужба відомства.
«Не секрет, що на цьому «ринку» працюють організовані злочинні угруповання. Їм є що втрачати. Тому і галас такий. Нас це не зупинить, ми прикриємо незаконний бізнес, побудований на горі людей», — сказав П. Розенко і запевнив, що збирається й надалі ламати корупційні схеми чиновників, які масово штампували довідки і фіктивні реєстрації.

Міністр повідомив, що, за оцінками СБУ, 30–40% «переселенців» отримує гроші на українській території, а насправді проживає в так званих «ЛНР» і «ДНР».
«Щотижня СБУ затримує кур’єрів з купою карток і грошей, які перевозять на непідконтрольну територію. З початку року правоохоронці вилучили готівки в різній валюті на загальну суму близько 35 млн грн. Очевидно, що частина грошей, як мінімум, прямо була б сплачена бойовикам як плата за в’їздвиїзд... Я не хочу, щоб гроші українського бюджету йшли на фінансування терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР». Це неприпустимо», — наголосив міністр.
П. Розенко нагадав, що згідно із законом допомогу для вимушених переселенців можуть одержувати тільки особи, які виїхали на територію, контрольовану українською владою, і зареєстровані у відповідному порядку. «Подобається це комусь чи ні, але ми повинні і будемо жорстко дотримуватися цих правил», — зазначив він.
Водночас міністр підкреслив, що чесним, порядним людям, реальним переселенцям боятися абсолютно нічого. «Якщо станеться помилка, виплату відразу відновлять з моменту її призупинення. Справжні переселенці не втратять ні копійки зі своїх соцвиплат. Але ми повинні знати, що кошти, які виділяє держава на соціальні виплати вимушеним переселенцям, потрапляють саме їм, а не на територію, підконтрольну бойовикам», — зауважив урядовець.
* * *
За­ступ­ник мі­ніс­тра со­­ці­аль­ної по­лі­ти­ки Віта­лій Мущинін зу­стрі­в­ся з рад­ни­ком з гу­ма­ні­тар­них пи­тань По­соль­ства США в Ук­раї­ні По­лом Бір­дса­лом, аби на йо­го про­хан­ня окрес­ли­ти си­ту­ацію із со­ці­аль­ним та пен­сій­ним за­без­пе­чен­ням внут­ріш­ньо пе­ре­мі­ще­них осіб, що ни­ні скла­ла­ся в Ук­раї­ні.
В. Мущинін поінформував, що сьогодні в управліннях соцзахисту населення зареєстровано понад
1 млн 700 тис. внутрішньо перемішених осіб. Створено систему їхнього обліку, яка перебуває в підпорядкуванні Мінсоцполітики. Ухвалений і набрав чинності Закон «Про права і свободи внутрішньо переміщених осіб». Є відповідні постанови Кабінету Міністрів, які регулюють питання, пов’язані із соціальними та пенсійними виплатами, наданням соціальних послуг, у тому числі й спрямовані на спрощення процедури оформлення всіх соціальних виплат.
Також, за словами заступника міністра, діє комплексна програма, яка має стратегічний напрям щодо того, як мають вирішуватися проблемні питання, зокрема зайнятості. Водночас передбачено й державну підтримку, яка забезпечує можливість внутрішньо переміщеним особам одержувати допомогу на проживання або оренду житла (наприклад, у держбюджеті2016 на це виділено
2,9 млрд грн).

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».