Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Квiтень 2016 12:27

Президент України ветував закон про 1,9 мільярда грн для пільговиків

Rate this item
(0 votes)

Пре­зи­дент Ук­раї­ни Пет­ро По­ро­шен­ко про­по­нує пар­ла­мен­ту від­хи­ли­ти за­кон про вне­сен­ня змін до до­дат­ків № 3 та № 7 За­ко­ну Ук­раї­ни «Про Дер­жав­ний бю­джет Ук­раї­ни на 2016 рік» що­до пе­ре­роз­по­ді­лу по­над 1,9 млрд грн суб­вен­цій з Дер­жав­но­го бю­дже­ту на піль­го­вий про­їзд окре­мих ка­те­го­рій гро­ма­дян за ра­ху­нок кош­тів суб­вен­цій міс­це­вим бю­дже­там на на­дан­ня пільг і жит­ло­вих суб­си­дій, на опла­ту елек­тро­енер­гії і во­до­пос­та­чан­ня.

Про це зазначається у пропозиціях Глави держави, розміщених на офіційному сайті Верховної Ради.
«Закон України «Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 до Закону України «Про Державний бюджет» категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг» не підтримується, тож пропоную його відхилити», — підкреслив Президент.

На думку Петра Порошенка, зміни, які передбачає нормативноправовий акт, створюють ризик недофінансування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житловокомунальних послуг, оскільки через передбачене у 2016 році підвищення тарифів на послуги ЖКГ економія за цією субвенцією не очікується. Зокрема, за розрахунками Міністерства фінансів, кількість пільговиків, які мають право на житлові субсидії, може зрости з 5,4 до 7 млн осіб.
«За таких обставин пропоновані законом, що надійшов на підпис, джерела покриття видатків, що виникають внаслідок запровадження нової субвенції, є нереалістичними і призведуть до розбалансування державного бюджету, що суперечить міжнародним фінансовим зобов’язанням України», — підкреслив Глава держави.
Крім того, він наголосив, що наявна система відшкодування витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян в умовах відсутності механізму обліку пільгових перевезень, будьяких обмежень щодо кількості, відстані та напрямків поїздок не є ефективною, не дозволяє контролювати облік пільгових перевезень (кількість пільговиків, які фактично користуються транспортом, вид транспорту, кількість поїздок тощо).
Як повідомлялося, 18 лютого Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг», який установлює субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг (крім пільг на одержання ліків, зубопротезування, оплату електроенергії, природного і скрапленого газу на побутові потреби, твердого та рідкого пічного побутового палива, послуг тепло, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот) і на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян в обсязі 1,9 млрд грн.
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».