Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Квiтень 2016 12:24

Є така професія – захищати вітчизну

Rate this item
(0 votes)

За оцінкою регіональних центрів зайнятості, на сьогодні військова служба за контрактом є однією з найбільш конкурентоспроможних професій на ринку праці України. Про це повідомив заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.
«Нині професія військового — одна з найпопулярніших в Україні. Це пояснюється тим, що всі охочі служити в українській армії за контрактом отримують не лише достойну зарплату, а й певні переваги. Спільно з представниками військкоматів фахівці служби зайнятості проводять групові та масові заходи для безробітних.
Віднедавна на базі центрів зайнятості діють рекрутингові пункти, де шукачі роботи зможуть укласти контракт на проходження служби в армії ЗСУ та дізнатись усю необхідну інформацію про контрактну службу.

Станом на 31 березня 2016 року у центрах зайнятості відкрилися 346 офісів (робочих місць) для укладання контрактів із ЗСУ, 38 — планується відкрити найближчим часом», — поінформував Сергій Кравченко.
Наразі обласні служби зайнятості спільно працюють з військовими комісаріатами для забезпечення укомплектування військових частин військовослужбовцями за контрактом. У рамках співпраці проводяться ярмарки вакансій та семінари, де шукачам роботи розповідають про терміни контрактної служби, соціальні гарантії військовослужбовців та їх сімей, наявні вакансії у ЗСУ тощо.
За інформацією Міноборони та Генштабу ЗСУ, серед військових професій, які зараз найбільш потрібні українському війську — екіпажі бойових машин, механікиводії, розвідники, стрільці, артилеристи, фахівці протиповітряної оборони тощо. Також потрібні кухарі, медики, зв’язківці, ремонтники різних напрямків та інші.
«Служба в армії за контрактом — це можливість отримати безкоштовну вищу освіту, виплату одноразової грошової допомоги при укладенні контракту, також для військовослужбовців передбачено повноцінне речове та продовольче забезпечення, безоплатне медичне обслуговування та санітарнокурортне лікування за пільговою оплатою тощо», — повідомив С. Кравченко.
До ві­до­ма: вій­сь­ко­во­служ­бо­вець служ­би за кон­трак­том (сол­да­ти і сер­жан­ти) та при­зва­ні у рам­ках мо­бі­лі­за­ції мо­жуть роз­ра­хо­ву­ва­ти на зар­пла­ту від 7 ти­сяч гри­вень; коман­дир бри­га­ди — 14 ти­сяч; коман­дир ба­таль­йо­ну — 12 ти­сяч; коман­дир ро­ти — 10 ти­сяч; коман­дир взво­ду — 9 ти­сяч гри­вень. Вій­сь­ко­во­служ­бов­ці, які ви­ко­ну­ють зав­дан­ня в зо­ні про­ве­ден­ня АТО, от­ри­му­ва­ти­муть до­дат­ко­ве фік­со­ва­не гро­шо­ве за­без­пе­чен­ня не­за­леж­но від вій­сь­ко­во­го зван­ня та по­са­ди.
З по­чат­ку 2016 ро­ку 14 тис. осіб запи­са­ли­ся до віт­чиз­ня­но­го вій­ська, з них 13 тис. осіб уже прий­ня­то на кон­тракт. Як­що у шу­ка­ча ро­бо­ти не­має від­по­від­ної під­го­тов­ки, йо­го на­прав­ля­ють до на­вчаль­но­го цен­тру. Піс­ля про­хо­джен­ня на­вчан­ня пре­тен­ден­та бе­руть на служ­бу. Най­ви­щі по­каз­ни­ки укла­дан­ня кон­трак­тів у Хмель­ниць­кій, Дніп­ро­пет­ров­ській, Кі­ро­во­град­ській та Ми­ко­ла­їв­ській об­лас­тях.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».