Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Травень 2015 12:38

Для журналістів нове пенсійне законодавство – це заборона на професію,– позиція НСЖУ

Rate this item
(0 votes)

Більше половини творчих працівників редакцій міських, районних і міськрайонних газет постали перед вибором: або продовжувати роботу і, отже, відмовитися від зароблених пенсій, або звільнятися.
Перехід на пенсію одночасно значної кількості досвідчених і кваліфікованих журналістів місцевих ЗМІ відчутно позначиться на роботі редакцій, висвітленні життя регіонів.
Про це ідеться у зверненні Національної спілки журналістів України до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради та народних депутатів, прийнятому на пленумі правління НСЖУ 29 квітня.
Як наголошують члени правління, пенсійне законодавство несправедливе та ставить під загрозу існування багатьох традиційних медіа, адже значна частина творчих працівників у них — саме пенсійного віку.


Крім цього, несправедливим є і те, що журналісти-пенсіонери позбавлені права отримувати гонорари за публікації у періодиці чи за теле- і радіопередачі.
«Навіть одна зароблена таким шляхом гривня вважається роботою, наслідком чого стає зменшення отримуваної пенсії. Ми розглядаємо цю норму як дискримінаційну, як своєрідну заборону на професію, адже навіть на пенсії журналіст залишається журналістом. Це його фах, покликання, справа життя»,— ідеться у зверненні спілчан.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».