Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 24 Квiтень 2015 21:04

Науковці отримуватимуть і зарплати, і пенсії

Rate this item
(0 votes)

21 квітня Верховна Рада України ухвалила закон, що дозволяє науковим співробітникам отримувати і наукову пенсію, і зарплату.
За це рішення проголосувало 308 народних депутатів.
Законом «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» щодо збереження науково-педагогічного кадрового потенціалу України» також дозволяється зберегти за науковцями під час роботи на наукових, науково-педагогічних посадах права на отримання та призначення пенсії щомісячного довічного грошового утримання у порядку та на умовах, передбачених Законом «Про наукову та науково-технічну діяльність».


За словами народного депутата від «Батьківщини» Лілії Гриневич, зазначені зміни дадуть змогу зберегти науково-педагогічний потенціал країни.
У цьому контексті вона повідомила, що з ухваленням у березні законопроекту про пенсії 124 наукові співробітники змушені були звільнитися з КПІ. Ухвалення цього закону дасть можливість надалі визначати високий ступінь престижності наукової праці, стимулюватиме молодих учених до розвитку та руху вперед в ієрархії наукових досягнень і звань.

 

БАТЬКАМ ДІТЕЙ-ІНВАЛІДІВ ПІДГРУПИ «А» ДАЛИ ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ

Військовозобов’язані, на утриманні яких перебуває дитина-інвалід підгрупи «А» віком до 18 років, матимуть відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.
Відповідні зміни 21 квітня внесено до ст. 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо посилення захисту прав дітей-інвалідів)». За це рішення проголосували 282 нардепи.
Автор законопроекту Ірина Луценко пояснила, що дитиною-інвалідом вважається особа віком до 18 років зі стійким розладом функції організму, що фактично не здатна до самообслуговування. Такі діти вимагають постійного догляду батьків.
За даними Міністерства соціальної політики, в Україні налічується 17 тисяч 650 дітей-інвалідів підгрупи «А».
У свою чергу керівник фракції «Самопоміч» Олег Березюк наполягав на тому, аби відстрочка поширювалася й на батьків дітей — інвалідів другої групи, однак його пропозиція не була підтримана.
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».