Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 24 Квiтень 2015 20:57

Уряд – за соціальний діалог

Rate this item
(0 votes)

Три­сто­рон­ній со­ці­аль­ний діа­лог у на­шій кра­їні от­ри­мав но­вий ім­пульс. За учас­тю Прем’­єр-мі­ніс­тра Ук­раї­ни Ар­се­нія Яценюка від­бу­ло­ся за­сі­дан­ня На­ціо­наль­ної три­сто­рон­ньої со­ці­аль­но-еко­но­міч­ної ра­ди.

«Востаннє глава Кабінету Міністрів брав участь у роботі тристоронньої ради шість років тому, — зазначив, відкриваючи засідання, міністр соціальної політики України, голова ради, співголова від сторони органів виконавчої влади Павло Розенко. — Високий представницький рівень нинішнього зібрання засвідчує, що чинний уряд змінює акценти у розумінні важливості соціального діалогу в країні».
На засіданні очільник уряду заявив: «В існуючих складних умовах номінально ми не зменшили жодного соціального стандарту. Безперечно, їхній розмір не відповідає потребам людей, але перед нами ще ніколи не стояли настільки серйозні виклики, як сьогодні. Збільшити доходи українців ми зможемо лише за рахунок відновлення економіки».


«Ми почали реальні реформи, ефект яких стане очевидним за певний час», — нагадав Прем’єр-міністр. Відчутного результату, за його словами, вже досягнуто у стабілізації державних фінансів. Це дало змогу накопичити на казначейському рахунку 32 млрд грн — найбільшу суму, починаючи з 2005 р. Акумульовані кошти спрямовуються, зокрема, на ритмічне фінансування зарплат, пенсій, субсидій громадянам. «Наше завдання — забезпечити, щоб українці вчасно отримували зарплати, пенсії, соціальні виплати», — наголосив Глава Уряду.
«Маємо змінити принципи роботи митних і фіскальних органів, зламати старі корупційні схеми», — сказав А. Яценюк, запевнивши учасників тристоронньої соціально-економічної ради у готовності влади до діалогу з бізнесом щодо призначення нових керівників податкової і митниці в центрі та на місцях.
Зупинився Прем’єр-міністр і на таких напрямах реформ, як створення умов для залучення інвесторів, прозора приватизація в державному секторі економіки. Працівники приватизованих підприємств мають бути захищеними, а новий власник — нести відповідальність за додержання соціальних гарантій, підкреслив А. Яценюк.
«Ми відновлюємо повноцінний тристоронній соціальний діалог у державі, — завершив свій виступ Прем’єр-міністр. —
І він повинен слугувати перетворенню України на державу, в якій забезпечується справді європейський рівень життя».
На засіданні було вирішено створити робочі групи, які доопрацюють запропоновані ініціативи і винесуть їх на розгляд членів Національної тристоронньої соціально-економічної ради.
«Сьогодні зроблено перший крок до відновлення тристороннього діалогу, — підбив підсумок зустрічі П. Розенко. — Надалі працюватимемо у робочих групах, спільно зустрічатимемося з представниками міністерств, відомств, запрошуватимемо до співпраці керівництво уряду. Переконаний, що ці кроки дадуть конкретний результат на користь людини праці».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».