Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Квiтень 2015 19:08

У МВФ високо оцінюють програми підтримки вразливих верств населення в Україні

Rate this item
(0 votes)

У МВФ високо оцінюють кроки українського уряду, спрямовані на реалізацію програм підтримки вразливих верств населення на тлі важкої економічної ситуації в країні, а також у межах нової програми кредитування Фонду.
Про це сказав у вівторок, виступаючи у Вашингтоні, перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон, передає власний кореспондент Укрінформу.
«Я вражений кроками, які здійснив уряд (України. — Ред.) для розв’язання проблем найбільш уразливих верств населення», — зауважив Ліптон.
У цьому зв’язку він пояснив, що загальні витрати на програми соціальної допомоги нинішнього року в Україні досягнуть 4,1% від ВВП, збільшившись на 30% порівняно з 2014-м. «Допомога з рахунками за електроенергію, про які я говорив раніше, насправді зросте вчетверо — з 6 млрд гривень у 2014 році до 24 млрд гривень у 2015-му», — зауважив представник МВФ. Тим часом, за його словами, допомога по безробіттю зросте на 15%.


«Усе це має важливе значення, але, зрештою, це призведе до стійкого та об’єктивного зростання, від якого найбільше виграє український народ», — наголосив перший заступник керівника Фонду.
Водночас він визнав, що ризики для економічного зростання в Україні ще є. Передусім це стосується посилення конфлікту на Сході України. «Ми всі, звичайно, сподіваємося, що цього не відбудеться, — зауважив Ліптон. — Ми можемо тільки закликати Україну і Росію до співпраці з усіма зацікавленими сторонами, щоб продовжувати мирний процес».
У відповідь на критичні оцінки щодо програми Фонду для України з боку скептиків Ліптон зауважив, що «робота МВФ спрямована на підтримку країн-членів у часи кризи за умови, якщо вони намагаються діяти правильно».
Ця мета, за його словами, є складною, але цілком реальною. «Щоб досягти цього, Україна повинна продовжувати свою програму реформ, а міжнародне співтовариство — підтримувати ці зусилля», — зауважив перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон.
Ярослав ДОВГОПОЛ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».