Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 19 Лютий 2015 22:44

Штучні бар'єри для отримання субсидій будуть зняті

Rate this item
(0 votes)

Мі­ністр со­ці­аль­ної по­лі­ти­ки Пав­ло Розенко на­го­ло­шує, що під­ви­щу­ва­ти ці­ни на газ для на­се­лен­ня та жит­ло­во-ко­му­наль­ні по­слу­ги не­мож­ли­во без сут­тє­во­го ре­фор­му­ван­ня сис­те­ми ад­рес­но­го на­дан­ня со­ці­аль­ної до­по­мо­ги, зок­ре­ма суб­си­дій.

Про це він заявив в ефірі Першого національного телеканалу.
«Насамперед будуть зняті штучні бар’єри і ті критерії, які, на мій погляд, є несправедливими», — сказав П. Розенко.
Міністр соціальної політики пояснив, що раніше до доходу родини враховувалася наявність паю та автомобіля. Проте зрозуміло, що реальні прибутки від земельних ділянок мало хто отримує, а автомобіль для представника малого чи середнього бізнесу не розкіш, а засіб для існування, а отже, ці критерії будуть зняті, за рахунок чого спроститься система надання субсидій.
Він також підкреслив, що для оформлення субсидій не треба буде стояти у черзі в управлінні соцзахисту і відповідні документи можна буде надіслати поштою. «Це буде одна сторінка заяви на отримання субсидії і одна сторінка декларації, де зазначатимуться лише реальні доходи сім’ї. Ми уникнемо черг і значно покращимо систему і якість надання послуг», — наголосив П. Розенко.


Треба змінити ідеологію і філософію сплати за житлово-комунальні послуги. Очевидно, що дотуватися повинен не «Нафтогаз», як робиться це тепер, а людина. Заможна людина заплатить нормальну ціну за газ, вважає міністр.
* * *
Як тільки на територіях, підконтрольних терористам, буде відновлено чинність українських законів, соціальні виплати будуть відновлені. Про це на засіданні Верховної Ради України заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.
«Я хочу чітко і ясно зазначити, що на сьогодні усі пенсії та соціальні виплати нараховуються всім людям, навіть тим, які перебувають у зоні проведення АТО, в повному обсязі»,— сказав він.
«На жаль, державні органи, в тому числі Пенсійний фонд, не можуть фізично здійснити проплати на неконтрольованих українською владою територіях. Саме тому владою передбачено можливість отримати ці кошти на будь-якій іншій території», — зазначив П. Розенко.
За словами міністра, на території, неконтрольованій українською владою, перебувало близько одного мільйона пенсіонерів, з яких уже понад 900 тис. мають можливість отримати виплати на інших територіях.
За умови відновлення чинності українських законів, діяльності банківської і платіжної системи буде повністю відновлено всі виплати, як це було в Краматорську, Слов’янську, Маріуполі, наголосив П. Розенко.
* * *
Сьогодні заборгованість із заробітної плати в Україні становить приблизно 2,5 млрд грн.
Про це під час виступу у Верховній Раді повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає кореспондент Укрінформу.
«Основними причинами збільшення суми боргу є кризовий стан економіки, який триває протягом трьох останніх років, та воєнні дії у Донецькій та Луганській областях», — поінформував П. Розенко.
Близько 1 млрд грн заборгованості, яка фактично сформувалася протягом 2014 р., припадає на підприємства Міненерговугілля, сказав П. Розенко і повідомив, що наприкінці лютого відбудеться розширене засідання комісії з питань заборгованості із зарплати, де буде підбито підсумки діяльності місцевих органів влади за 2014 р. по кожному регіону, в кожній галузі. Міністр сподівається, що керівники обласних адміністрацій нададуть обґрунтовану відповідь щодо причин виникнення заборгованості із зарплати, а найголовніше — як області скорочуватимуть таку заборгованість.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».