Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Субота, 25 Сiчень 2020 11:01

Достаток продовжує життя

Rate this item
(0 votes)

Десятирічне дослідження у США і Великобританії виявило, що нерівність у добробуті людей веде до зростання нерівності стосовно здоров’я. Згідно з висновками багатство додає дев’ять років до очікуваної тривалості здорового життя, тобто без інвалідності і хвороб.
Учені розглянули всі соціальні та економічні фактори, що лежать в основі причин, через які люди з віком мають поганий стан здоров’я, і проаналізували, як довго вони можуть жити без інвалідності і якою мірою соціально-економічні фактори важливі у цьому питанні.
За словами професора в галузі епідеміології та охорони здоров’я Університетського коледжу Лондона Занінотто, виявлено, що соціально-економічна нерівність в очікуваній тривалості життя без інвалідності була однаковою для всіх вікових груп, але найбільшою перевагою в обох країнах і у всіх вікових групах було багатство.

Очікувана тривалість життя є показником здоров’я, але якість життя з віком має вирішальне значення для його визначення.
Вимірюючи очікувану тривалість здорового життя, ми можемо отримати оцінку кількості років, проведених у сприятливому стані здоров’я або без інвалідності, пояснив Занінотто.
Поліпшення якості і кількості років, які люди повинні прожити, має наслідки для державних витрат на охорону здоров’я, доходи, довгострокову допомогу літнім людям й участь у зайнятості. Результати показують, що політики країн мають докладати більше зусиль для скорочення нерівності стосовно цього, вважає він.
У процесі дослідження люди були розділені на групи на основі загального добробуту домогосподарств. Порівняння зроблено між найбагатшими і найменш забезпеченими групами населення.
Серед чоловіків у віці 50 років найбагатші з них прожили ще 31 рік здоровими, а найбідніші — лише 22–23 роки. Серед жінок — 33 і 24 роки відповідно.
Недавні статистичні дані ONS показали, що очікувана тривалість здорового життя збільшується у віці 65 років. Однак за даними, діти, народжені в наш час, імовірно, проведуть більшу частину свого життя з більш слабким здоров’ям, ніж їхні бабусі та дідусі.
У Великобританії частка очікуваного життя з хорошим здоров’ям з 2009–2011 по 2016–2018 роки знизилася з 79,9% до 79,5% для чоловіків і з 77,4 до 76,7% — для жінок.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».