Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Сiчень 2020 13:02

Навіть коротка прогулянка знижує рівень семи видів раку

Rate this item
(0 votes)

Дослідження, проведене Американським онкологічним товариством, може стати проривом у боротьбі з онкологічними захворюваннями. Науковці стверджують, що навіть швидка 20-хвилинна прогулянка може знизити ризик виникнення семи видів раку на 20%.
Дослідники спостерігали понад 755 тисяч людей протягом десятиліття. Виявлено, що люди, які займаються помірними фізичними вправами лише дві з половиною години на тиждень, мають менше ризиків онкологічних хвороб. До таких занять належать, крім швидкої щоденної прогулянки, легка велосипедна їзда.
Помірні вправи протягом п’яти годин на тиждень підвищують шанси здорового життя до 27%.

Зниження загрози захворіти на рак печінки зменшується на 18%, а молочної залози — на шість. Визначено, що ризик раку молочної залози у жінок знизився на 6% завдяки 2,5 години помірних фізичних навантажень і на 10% — при п’яти годинах таких навантажень.
Ризик раку нирки у чоловіків і жінок знизився на 11 і на 17% відповідно до тривалості занять на тиждень.
Такі результати досягаються завдяки тому, що вправи сприяють зниженню ваги. При цьому активні люди, навіть якщо вони не худнуть, також отримують захист від деяких видів раку.
Це — гарна новина для багатьох людей, які не можуть інтенсивно тренуватися.
Ефект досягається завдяки різним видам вправ і навантажень — ходьбі, легкій їзди на велосипеді протягом 2,5–5 годин на тиждень або енергійним вправам у вигляді тенісу, бігу підтюпцем 75–150 хвилин занять.
Жінки, які виконували рекомендований обсяг активності, на 18% рідше хворіли на рак матки. Імовірність виникнення неходжкінської лімфоми була нижчою на 18%.
Чоловіки, які виконували рекомендовану кількість вправ, на 14% знизили ймовірність раку товстої кишки. Обидві статі зменшили ризики мієломи на 19%.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».