Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Грудень 2019 11:13

В Ізраїлі навчилися лікувати рак підшлункової залози за 14 днів

Rate this item
(0 votes)

Нове лікування, розроблене Університетом Тель-Авіва, викликає руйнування 90% ракових клітин підшлункової залози після ін’єкцій молекули під назвою PJ34.
Рак підшлункової залози є одним із найскладніших для лікування. Більшість людей, у яких діагностовано захворювання, часто не доживають до більше п’яти років після встановлення діагнозу.
Дослідження, проведене професором Малкою Коен-Армон та її командою на медичному факультеті TAU Sackler у співпраці з командою доктора Талії Голан з Дослідницького центру раку при Медичному центрі Шиба, було недавно опубліковано в журналі Oncotarget.

Дослідження, зокрема, показало, що PJ34 при введенні внутрішньовенно викликає самознищення ракових клітин людини під час мітозу, тобто ділення клітин.
Дослідження проводилось із використанням ксенотрансплантатів трансплантації раку підшлункової залози людини гризунам з ослабленим імунітетом. Молекулу вводили їм протягом місяця. За два тижні кількість злоякісних клітин пухлини підшлункової залози зменшилася на 90%, зазначила Коен-Армон, а в однієї особини пухлина зникла повністю.
Справа в тому, що молекула викликає аномалію під час мітозу ракових клітин людини, провокуючи їх швидку загибель.
Крім цього, PJ34 не впливає на здорові клітини, тому побічних ефектів не спостерігалося. Гризуни продовжували рости і набирати вагу, як зазвичай.
Науковець додала, що вперше опублікувала інформацію про даний механізм два роки тому, коли він був використаний для ефективного лікування потрійного негативного раку молочної залози, імплантованого у ксенотрансплантати.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».