Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Листопад 2019 15:34

Як не дати дитині занедужати взимку?

Rate this item
(0 votes)

Хворіти у будь-якому віці важко і неприємно. Однак найбільше переживань ми відчуваємо, коли захворює наша дитина. Тому ми готові докласти всі свої сили, щоб не допустити цього.
Отже, немедикаментозні способи профілактики простудних захворювань у дітей.
Водний баланс. У будь-яку пору року дуже важливо пити достатню кількість води. Це допоможе організму бути міцнішим і справлятися з вірусами. Крім того, дитині краще не давати чорний чай, замінивши його зеленим. У холодну пору року можна періодично запарювати трав’яні чаї.

Провітрювання приміщення. Перші холоди — не привід закритись у хаті. Дитина повинна гуляти на вулиці в будь-яку погоду. Крім цього, важливо регулярно провітрювати житлове приміщення. Свіже повітря має надходити в кімнати, де ви проводите велику частину часу. Особливо корисно робити це вранці і перед сном. Це дозволить дитині спокійно дихати і спати міцним сном.
Зволоження повітря. З початком опалювального сезону повітря в наших будинках стає вкрай сухим, що негативним чином позначається на роботі органів дихання як у дитини, так і в дорослої людини. Відмінним рішенням проблеми буде придбання зволожувача повітря. У крайньому разі можна змочувати рушник і накривати ним батареї.
Правильне харчування. Оскільки взимку ми позбавлені багатьох свіжих овочів і фруктів, потрібно особливо ретельно продумувати раціон дитини. Найкраще робити заготовки на зиму. Заморожені фрукти та овочі не втрачають поживних речовин, і з них можна готувати різноманітні пюре, каші та супи. Купуйте більше соків, готуйте рибу.
Зимові прогулянки. Вони необхідні дитині, навіть якщо у неї з’явився нежить або кашель. Якщо лікар не прописав маленькому пацієнтові постільний режим, сміливо виводьте його на вулицю. Свіже повітря допоможе швидше впоратись із вірусами. При цьому одягайте дитину по погоді.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».