Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Червень 2019 10:45

Їзда на авто на роботу може збільшити ризик передчасної смерті

Rate this item
(0 votes)

Дослідники повідомляють, що дорослі, які страждають від ожиріння та їздять на авто, піддаються підвищеному ризику смерті від будь-якої причини на 32% більше порівняно з однолітками з нормальною вагою, які ходять або їздять на велосипеді на роботу.
Результати, які були нещодавно представлені на Європейському конгресі з ожиріння у цьому році, були засновані на аналізі даних понад 160000 британців.
Учені вивчили дані 163149 осіб (у віці від 37 до 73 років), які надали інформацію про те, їздили вони на роботу, ходили і їздили на велосипедах, тільки їздили на велосипеді або тільки ходили.

Попередні оцінки даних британського Біобанку показали, що активні режими поїздок на роботу, такі як їзда на велосипеді або ходьба, були пов’язані зі зменшенням ризику смерті на 50% порівняно з поїздками на автомобілі.
З огляду на те, що у Великій Британії 57% чоловіків і 66% жінок мають надлишкову вагу або страждають від ожиріння, провідний дослідник Карлос Селіс та його колеги досліджували, чи можуть різні способи поїздки на роботу впливати на зв’язок між ожирінням і несприятливими наслідками для здоров’я.
Порівняно з людьми з нормальною вагою, у яких були активні змішані поїздки, огрядні люди, які їздили на роботу і з роботи, мали на 32% вищий ризик передчасної смерті і дворазовий підвищений ризик серцевих захворювань.
Результати показують, що люди з надмірною вагою або ожирінням можуть потенційно знизити ризик передчасної смерті, якщо вони будуть займатись активними поїздками на роботу.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».