Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Недiля, 12 Травень 2019 10:50

Непоказний ззовні, але ніжний усередині: плід, який знижує тиск

Rate this item
(0 votes)

Високий кров’яний тиск може не викликати будь-яких безпосередніх проблем на ранніх стадіях, але якщо на них не звертати уваги, це загрожує деякими серйозними ускладненнями для здоров’я.
Тим часом артеріальний тиск, який вражає мільйони людей, можна знизити різними способами. Наприклад, контролювати показники вдається дотриманням здорової збалансованої дієти, в якій багато продуктів з калієм, вітамінів, але мало солі.

Що стосується фруктів, то, зокрема, добре допомагає гіпертонікам вживання ківі. Як показують дослідження, щоденна порція цього фрукта знижує артеріальний тиск навіть у людей із високими показниками.
У процесі дослідження група вчених порівняла вплив яблук і ківі на показники пацієнтів із підвищеним кров’яним тиском.
Результати показали, що вживання трьох ківі на день протягом восьми тижнів є рятівним для гіпертоніків. Це призвело до значного зниження показників, якщо порівнювати з вживанням одного яблука на день протягом того ж періоду часу.
Дослідники вирішили, що викликали такий ефект біологічно активні речовини, які містить цей дивовижний плід.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».