Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Квiтень 2019 18:45

Зелений час – гроза кишкових хвороб

Rate this item
(0 votes)

Зелений чай є улюбленим напоєм багатьох людей. Він також вважається основним продуктом традиційної китайської медицини. Напій став популярним у всьому світі завдяки своїй користі для здоров’я. Які ж переваги дарує ця рослина, з якої робиться такий цілющий напій?
Зелений чай містить протизапальні сполуки, які захищають клітини від ушкодження. Дослідження також пов’язують вживання зеленого чаю з поліпшенням здоров’я серця і втратою ваги.

Нове дослідження науковців штату Огайо показало, що вживання зеленого чаю покращує також і здоров’я кишечника, оскільки населяє його здоровими бактеріями і зменшує проникність його стінок.
Спочатку дослідники цікавились, як вживання зеленого чаю впливає на збільшення ваги. Щоб вивчити це, одній групі мишей давали жирну їжу, іншій — звичайний корм. При цьому першій групі мишей додавали екстракт зеленого чаю.
За два місяці вчені виявили, що група, яка харчувалася жирними продуктами, але отримувала екстракт чаю, набрала на 20% менше ваги. Крім цього, у гризунів була менша резистентність до інсуліну, ніж у мишей, які отримували екстракт.
Дослідники також зазначили, що у першої групи, незважаючи на жирну їжу, у шлунковокишковому тракті з’явилися здорові бактерії.
Дослідження свідчить про те, що зелений чай стимулює збільшення корисних бактерій, і це створює переваги для зниження ризику ожиріння, вважає професор Університету штату Огайо і провідний автор дослідження Річард Бруно. Він вважає, що зараз потрібні подальші дослідження, щоб визначити, скільки саме чаю потрібно пити для отримання даного результату.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».