Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Лютий 2019 15:13

Медові стільники – альтернатива сиропам від кашлю

Rate this item
(0 votes)

В одному дослідженні вживання лише 1/2 чайної ложки (2,5 мл) гречаного меду за 30 хвилин до сну було більш ефективним, ніж сироп від кашлю, для зменшення дискомфорту у дітей. Також ця група спала краще, ніж діти, які одержували сироп від кашлю або взагалі нічого.
Стільники, ймовірно, забезпечують ті ж переваги, оскільки вони багаті на мед.

Проте продукти бджільництва містять спори бактерій C. botulinum, які можуть завдати шкоди. З цієї причини мед або стільники не слід давати дітям, молодшим за 12 місяців.
Стільники можуть бути альтернативою цукру для людей із діабетом.
Почасти це пов’язано з тим, що мед набагато солодший від цукру, тому для досягнення того ж рівня солодкості його потрібно за кількістю менше. Крім того, він не так підвищує рівень глюкози в крові. Але все ж люди з діабетом не повинні споживати занадто багато меду.
А спирти, що містяться у бджолиному воску, можуть знизити резистентність до інсуліну — стан, який сприяє підвищенню рівня цукру в крові.
Одне невелике дослідження на людях із неалкогольною жировою хворобою печінки (НАЖБП) — захворюванням, при якому жир накопичується у печінці, часто супроводжується резистентністю до інсуліну, — показало, що екстракти бджолиного воску знижують рівень резистентності до інсуліну на 37%.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».