Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Сiчень 2019 18:19

Ці три звижки в їжі допоможуть досягти довголіття

Rate this item
(0 votes)

Багато хто думає, що тривалість життя багато в чому визначається генетикою. Однак схоже, що гени відіграють набагато меншу роль, ніж передбачалося раніше.
Замість цього фактори навколишнього середовища, такі як дієта і спосіб життя, вважаються ключовими детермінантами.
Ці три речі, які ви можете зробити, збільшать шанси побачити свій 100-й день народження.

Уни­кай­те пе­ре­їдан­ня. Зв’язок між споживанням калорій і тривалістю життя на сьогодні викликає великий інтерес. Дослідження показують, що зниження нормального споживання калорій на 10–50% може збільшити максимальну тривалість життя.
Дослідження людських популяцій, відомих своїм довголіттям, також відзначають зв’язок між низьким споживанням калорій, збільшеною тривалістю життя і більш низькою ймовірністю захворювань.
Більш того, обмеження калорій, мабуть, пов’язано зі зменшенням надлишкової маси тіла і жиру на животі, пов’язаних зі скороченням тривалості життя.
Їж­те го­рі­хи. Вони багаті на білок, клітковину, антиоксиданти і корисні рослинні з’єднання, є відмінним джерелом вітамінів і мінералів, таких як мідь, магній, калій, фолат, ніацин і вітаміни В6 і Е.
Кілька досліджень показують, що горіхи позитивно впливають на хвороби серця, високий кров’яний тиск, запалення, діабет, метаболічний синдром, рівень абдомінального жиру і навіть деякі форми раку.
Недавнє дослідження показало, що у суб’єктів, які вживали не менше 3 порцій горіхів на тиждень, ризик передчасної смерті був на 39% нижчим.
Додавання деяких горіхів у ваш щоденний раціон може допомогти вам зберегти здоров’я і продовжити життя.
Ви­ко­рис­то­вуй­те кур­ку­му як спе­цію. Коли справа доходить до антивікових властивостей, куркума, безсумнівно, є найпопулярнішою спецією. Вона містить сильнодіюче біологічно активне з’єднання під назвою куркумін.
Завдяки своїм антиоксидантним і протизапальним властивостям він, як вважають, допомагає підтримувати роботу мозку, серця і легенів, а також захищає від раку і бореться з віковими захворюваннями.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».