Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Листопад 2018 18:44

Створено нову ефективну таблетку для схуднення

Rate this item
(0 votes)

Уче­ні ство­ри­ли таб­лет­ки для схуд­нен­ня Gelesis100, які до­по­ма­га­ють за пів­ро­ку втра­ти­ти 5–10% ва­ги лю­дям з ожи­рін­ням. Це — кап­су­ла, яка у шлун­ку пе­ре­тво­рює­ть­ся на гель і ви­кли­кає від­чут­тя на­си­чен­ня. Очо­лю­ва­ли до­слі­джен­ня на­уков­ці Уні­вер­си­те­ту шта­ту Лу­їзі­ана.

Gelesis100 виготовлений із целюлози і лимонної кислоти і розчиняється у кишечнику. Його приймають за півгодини до їди.
Дослідження засвідчили, що таблетка подвоює ймовірність успішної дієти для схуднення.

Близько 59% пацієнтів утратили 5% своєї ваги (в середньому 11 фунтів), а 27% людей — 10 (22 фунти).
Істотним стало те, що таблетка виявилась особливо ефективною для пацієнтів із переддіабетом. Ця група втратила у середньому по 30 фунтів, чим знизила загрозу діабету.
Результати, опубліковані у журналі Obesity, були представлені в Управлінні з контролю за продуктами і ліками США в рамках заявки на ліцензування. У разі успіху американська фірма має намір отримати схвалення регулюючих органів в Європі.
Керівник дослідження професор Френк Грінуей пояснив, що проведено ретельне і добре продумане дослідження. Воно продемонструвало, що у Gelesis100 є багатообіцяючий профіль безпеки та ефективності і що він може служити важливою фундаментальною терапією для лікування людей, котрі борються із зайвою вагою.
Капсула Gelesis100 містить частки целюлози (волокно рослин) і лимонну кислоту, яка є у фруктах. Коли целюлоза вступає у контакт із рідиною шлунка, вона вбирає її, утворюючи гель. Коли гель переміщається у кишечник, він руйнується, вода реабсорбується, і частки виходять.
За статистикою, 68% чоловіків і 58% жінок у Великобританії страждають від надмірної ваги. Проте у лікарів мало інструментів для вирішення цієї проблеми. В арсеналі — консультування з приводу дієти і фізичних вправ або направлення на баріатричну операцію.
Єдиний препарат для зниження ваги, який у даний час доступний у NHS, — орлістат, який зупиняє всмоктування жиру в організм. Але препарат дає неприємні побічні ефекти — здуття або нетримання.
Поки не з’ясований і потенціал ще одних нових ліків для схуднення — лоркасеріна, однак вони ще недоступні в Європі.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».