Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Листопад 2018 15:34

Дієтолог рекомендує не вживати цієї дієтичної олії

Rate this item
(0 votes)

З приводу кокосової олії все ще тривають дискусії, тому не дуже зрозуміло, чи є вона корисним або ж небажаним продуктом.
При цьому деякі прихильники цього екзотичного продукту вважають його основним жиром на кухні. Прагнучи схуднути і бути більш здоровим, такі люди включають його у більшість своїх страв, використовують для волосся, обличчя та тіла.

Однак із цим згодні не всі фахівці в галузі дієтології та здорового харчування.
Чи справді кокосова олія сприяє позбавленню від зайвих кілограмів і прагненню до здоров’я і краси?
За словами деяких експертів, продукт стає все більш модним в останні кілька років, але поки що не було повноцінних досліджень, щоб підтвердити його властивості в поліпшенні стану здоров’я.
Клінічний дієтолог із лікарні Вознесіння Боргес Еллен Макальпін пояснює, що це, власне, жир, що складається в основному з насичених жирів, подібних до тих, які є в яловичині, салі, свинині, сирі і вершках. Тому експерт рекомендує обмежувати насичені жири у своєму раціоні й уникати збільшення рівня поганого холестерину задля зниження ризику серцево-судинних захворювань.
Так, Американська асоціація серця рекомендує їх 5–6% від загальної кількості калорій або близько 13 г насичених жирів на день.
Для інформації: 1 столова ложка кокосової олії дорівнює 120 ккал. Це 14 г загального жиру або 12 г насиченого жиру. 1 столова ложка звичайного масла дорівнює 100 ккал. Це 11 г жиру або 7 г насиченого жиру. 1 столова ложка оливкової олії містить 120 ккал. Це 13 г загального жиру або 1,8 г насиченого жиру.
Додавання столової ложки кокосової олії в різні страви може стати джерелом порожніх калорій або калорій, які не дають жодної додаткової поживної цінності.
Дієтолог упевнена, що кокосова олія не може вважатися суперпродуктом, і рекомендує зосередитися на ретельному виборі, щоб вживати різноманітні продукти для підтримки здорового харчування.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».