Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Вересень 2018 16:26

Британські вчені б'ють тривогу

Rate this item
(0 votes)

Справа в тому, що високий кров’яний тиск вражає понад 25% дорослого населення країни. Не виняток й інші регіони планети. Гіпертонія справляє додаткове навантаження на кровоносні судини і життєво важливі органи.
Головними причинами високого артеріального тиску є нездорове харчування або недостатня фізична активність. Однак якщо вже діагностовано гіпертонію, слід контролювати її, оскільки вона тягне за собою небезпечні для життя ускладнення — серцеві напади, інсульти й судинну деменцію.

Серцеві напади — це раптове блокування кровопостачання серця. Без достатньої кількості крові серцевий м’яз може бути серйозно пошкоджений, і це загрожує життю.
Без лікування серцю наноситься незворотна шкода. Якщо пошкоджена більша частина серцевого м’яза, серце перестає битися. Це відомо як зупинка серця, що, природно, призводить до летального результату.
Постійний високий тиск унаслідок навантаження на артерії та серце збільшує ризик серцевого нападу, попереджають лікарі.
Інсульт — стан, викликаний блокуванням кровопостачання мозку. Клітини можуть відмирати, якщо не отримують достатньої кількості кисню з крові. Інсульт призводить до травми головного мозку, інвалідності або навіть смерті.
Фахівці застерігають, що нездорове харчування може збільшити ризики інсульту, бо воно здатне сприяти зростанню рівня артеріального тиску і холестерину. Знизити їх можуть регулярні фізичні вправи.
Судинна деменція — хвороба, яка розвивається через зменшення кровотоку в мозок. Цей нейродегенеративний стан може призвести до втрати пам’яті, уповільнення мислення, змін особистості й труднощів із пересуванням.
Більш здоровий спосіб життя може знизити ризик високого кров’яного тиску і, отже, судинної деменції.
Високий кров’яний тиск також збільшує ризик деменції у пізнішому житті. Тільки внесення таких змін до способу життя, як припинення куріння, регулярні тренування, лікування наявних захворювань, можуть знизити ці ризики.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».