Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Липень 2018 13:16

Відчувати себе молодими!

Rate this item
(0 votes)

Науковці Сеульського національного університету довели, що якщо людина відчуває себе молодшою за свої роки, то вона насправді буде відповідати більш молодому віку. Справа в тому, що мозок старіє повільніше, якщо люди вважають себе молодшими, ніж вони є насправді.

У них кращі структурні характеристики мозку, тобто більший об’єм сірої речовини, а тому зберігаються гарний слух, емоції, можливість прийняття рішень і самоконтроль.

Такі люди зберігають хороші спогади, вважають себе більш здоровими і менш схильні до депресії. За словами дослідників, відчуття старіння пов’язане з утратою сірої речовини, що робить повсякденні завдання більш складними для виконання.
У процесі дослідження було проведено МРТ мозку групи здорових людей у віці від 59 до 84 років. Учасників попросили відповісти на запитання про реальний вік і на скільки років вони себе почувають: «Я молодший за свій реальний вік», «Мені стільки ж, як і в реальності» і «Я старший за свій реальний вік».
Науковці визначили їх когнітивну функцію, особисті риси, депресивні симптоми, відчуття загального стану здоров’я. Фахівці вважають, що люди, які відчувають себе старшими, старіють, бо вони менш мотивовані на здоровий спосіб життя і це призводить до погіршення когнітивного здоров’я.
Раніше вчені Університету Ланкастера прорахували, що людський мозок стає «старим» за 25 років, коли цереброспінальна рідина головного і спинного мозку змінює швидкість пересування. Це пов’язано з диханням і серцевими ритмами, причому зміни рідини асоціюються з такими станами, як розсіяний склероз і високий кров’яний тиск.
Також попередні дослідження показують, що об’єм і вага мозку починають знижуватися після 40 років приблизно на 5% за десятиліття.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».