Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Червень 2018 19:44

Експерти назвали цей плід фантастично корисним

Rate this item
(0 votes)

У світі фруктів експерти цього разу виділили один зі знайомих усім плодів і приписали йому фантастичну користь для здоров’я.
Виходячи з того, що калій у його складі допомагає оздоровлювати серце, вчені говорять, що цей фрукт є чинником продовження життя.
Усі ці переваги доведені зарубіжними вченими у ході декількох досліджень.
Йдеться про банани. Найпопулярніші фрукти світу багаті на вуглеводи, амінокислоти, калій і клітковину.

Калій в їхньому складі допомагає знизити кров’яний тиск і навіть зупинити рак нирки (сьоме за поширеністю захворювання у Великобританії). Вживання бананів може знизити ризик розвитку цього стану на 50%.
Тим, що ці плоди знижують тиск, вони продовжують життя. Зменшення споживання солі допомагає ниркам нормально функціонувати, зберігаючи кров’яний тиск на здоровому рівні.
Це може збільшити термін служби органів, оскільки високий кров’яний тиск пов’язаний із декількома небезпечними захворюваннями, включаючи інсульт і серцеві захворювання. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, це призводить до 51% смертей від інсульту.
Вміст волокон у бананах застережує від інших серйозних захворювань, викликаних зайвою вагою. Плід уповільнює виділення енергії з вуглеводів і дає ситість на тривалий час. Тим самим регулює вагу.
Зайві кілограми є загальновизнаним чинником ризику багатьох небезпечних станів, включаючи жирове захворювання печінки і деякі види раку. Тож вживання бананів приносить користь.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».