Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Червень 2018 19:43

Дослідники нагадали простий спосіб

Rate this item
(0 votes)

Нове дослідження китайських учених припускає, що вправи для мозку можуть допомогти знизити ризик деменції.
За версією фахівців, до них належать такі прості захоплення, як читання і різні настільні та карткові ігри.
Висновки опубліковано у журналі JAMA Psychiatry. У дослідженні брали участь більше 15500 здорових людей у віці 65 років і старше, які проживають у Гонконзі.

Базові оцінки були зроблені в 2005 році, а наступні проводили з 2006го по 2012 роки. Дослідники зібрали інформацію про участь в інтелектуальній діяльності чоловіків і жінок й оцінили її результати.
Як приклад інтелектуальної діяльності, вчені констатували, що ці люди регулярно читали книги, газети і журнали, грали у настільні ігри — маджонг (з фішками, аналог покеру) або інші карткові ігри, а також робили ставки на скачках, про що вони зазначають у дослідженні.
На підставі дослідження фахівці зробили висновок, що участь в інтелектуальній діяльності незалежно від умов пов’язана з більш низьким ризиком розвитку деменції у літніх людей.
З огляду на зростаючу кількість населення похилого віку в усьому світі заохочення регулярної участі в інтелектуальній діяльності може допомогти затримати або запобігти цьому захворюванню, підсумували дослідники.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».