Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Червень 2018 19:42

Чоловіки! Бережіть себе

Rate this item
(0 votes)

Чоловіки, які страждають від стресу на роботі, серцевих захворювань і діабету, схильні до смертельної небезпеки. Така суміш загрожує скороченням життя, ризиком передчасної смерті, який збільшується на 68%.
Такі висновки зробили фахівці соціальної епідеміології університетського коледжу Лондона.

Вони пояснюють, що стреси є нормальною реакцією на життєві випадки, однак вони можуть спровокувати зміни, що впливають на функцію серця, зсідання крові і стан кровоносних судин. Усе це у підсумку може закінчитися смертельним серцевим нападом або інсультом.
Дослідник Кавімакі зазначив, що виявив зв’язок між стресом і смертністю чоловіків. Навпаки, зниження стресу може знизити ризик серцевих захворювань.
Щоб запобігти такій ситуації, краще відмовитися від такої роботи або піти на пенсію. Зменшенню стресу сприяють медитація, йога, вправи.
Для дослідження Ківімакі та його колеги зібрали дані про 100 тисяч жителів Фінляндії, Франції, Швеції та Сполученого Королівства. Вони вивчалися протягом 14 років.
До уваги також були прийняті соціальноекономічний статус і деякі чинники способу життя, включаючи високий кров’яний тиск, високий рівень холестерину, куріння, ожиріння, фізичну бездіяльність і високе споживання алкоголю.
Стрес може впливати на організм кількома способами, включаючи зміну природних реакцій і зростання гормону стресу кортизолу, що збільшує вироблення глюкози і обмежує дію інсуліну, тим самим посилюючи діабет, кажуть автори дослідження.
Крім того, стрес може збільшити запалення, яке підвищує артеріальний тиск, порушує зсідання крові, тим самим збільшуючи ризик серцевих проблем.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».