Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Червень 2018 13:50

Депресія прискорює старіння мозку

Rate this item
(0 votes)

Для виявлення наслідкових зв’язків між депресією і зниженням когнітивної функції мозку в процесі старіння авторами дослідження було проведено аналіз 34 наукових робіт, у яких узяло участь понад 71 тис. людей.
Серед спостережуваних були люди з діагностованою клінічною депресією і ті, хто відзначав серед психічної симптоматики пригнічений емоційний стан.

Науковці припустили значущість й очевидність зв’язку з цим, оскільки депресивні розлади є причиною інвалідності великої кількості громадян США у віці 15–44 років, що охоплює понад 16,1 мільйона людей на рік.
При цьому розвиток деменції буде діагностовано у 74,7 мільйона осіб у всьому світі до 2030 року. Фахівці підкреслили, що невідомо, чи викликає депресія тільки деменцію або також пов’язана з розвитком хвороби Альцгеймера та інших порушень роботи мозку.
Доктор Амбер Джон, учасник досліджень з Університету Сассекса, Великобританія, зазначив, що люди, які перебувають у стані депресії, не повинні впадати у відчай. Необов’язково депресія призведе до зниження когнітивних функцій, а профілактика у вигляді різних вправ, практики уважності, терапевтичних маніпуляцій дозволить зміцнити здоров’я і запобігти розвитку захворювань згодом.
Команда вчених проводила пошуки зв’язку між депресією і симптоматикою когнітивного спаду у людей похилого віку, включаючи втрату пам’яті, зниження рівня навичок прийняття рішень, уповільненою обробкою інформації.
Результати наукової роботи, опублікованої у журналі Psychological Medicine, продемонстрували, що депресія пов’язана зі значним зниженням когнітивних функцій, оскільки мозок спостережуваних, котрі перебували у стані депресії, помітно швидше старішав порівняно з тими учасниками, у яких депресії не було.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».