Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Червень 2018 09:12

Природні ліки від високого тиску

Rate this item
(0 votes)

Якщо кров’яний тиск вищий за 140/90 мм рт. ст., значить, він є підвищеним, заявляють фахівці. Боротися з ним необхідно медикаментозно, зміною способу життя або іншими методами.
При цьому є продукти, які також допомагають впоратися із силою накачування крові, яка поступово призводить до серцевих захворювань, хвороб нирок, інсультів.
Такими природними ліками є буряковий сік і плоди гуави. Щоб тиск упав, досить 250 мл соку на день або 500–800 г гуави.
Цілющий вплив у буряках має дієтичний нітрат, спожитий у свіжому вигляді. За словами вчених, наше тіло перетворює нітрати на оксид азоту, що сприяє зниженню артеріального тиску.

Інші властивості бурякового соку забезпечують зниження ризику деменції і збільшують можливості фізичних навантажень.
Більш того, сік буряка разом із зеленими листовими овочами, капустою і селерою дуже корисні у складі збалансованого харчування.
Вживання великої кількості зелені насичує організм калієм, який допомагає ниркам позбавитися від зайвого натрію через сечовиділення. Це, у свою чергу, також знижує артеріальний тиск.
Інший цілющий продукт — солодкий фрукт гуави. Вирощений у тропічному кліматі, він багатий на вітамін С і антиоксиданти, калій і розчинну клітковину, тому знижує не тільки рівень артеріального тиску, а й холестерину. У гуаві міститься до 230 мг вітаміну С на 100 г.
Науковці стверджують, що достатньо п’ять штук гуави на день і через кілька місяців тиск знизиться майже на 10 мм. Також фрукт допомагає при запорах, у лікуванні діареї та регулюванні рівня цукру в крові.
Дослідження за участю гіпертоніків показало, що гуава покращує рівні вмісту жирів у крові, на 7% і більше знижує рівень холестерину і тригліцеридів, а рівень хорошого холестерину збільшує на 4,6%.
Гуаву можна з’їдати на сніданок, додавати у фруктові салати, робити з неї сік або коктейлі.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».