Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Травень 2018 19:06

Недорогі і доступні засоби після засмаги з вашого холодильника

Rate this item
(0 votes)

Улітку люди часто стикаються з проблемою сонячних опіків. При цьому не завжди засоби з аптеки допомагають краще: іноді все, що потрібно, зберігається у вашому холодильнику.
Важливою умовою, що забезпечує захист шкіри при активному впливі на неї сонячних променів, є використання сонцезахисних засобів. Про це не можна забувати. Якщо ж шкіра вже обгоріла, то існує ефективний домашній засіб, який у кожного зберігається в холодильнику.

Як зазначає доктор Джошуа Зехнер, дерматолог із Нью-Йорка, ефективним способом зняти негативні наслідки сонячного опіку є застосування холодного молока. Воно добре знімає біль і прискорює регенерацію шкірних покривів.
За словами Зехнера, протеїни, що містяться у молоці, сприяють заспокійливому і знеболюючому ефекту. До складу молока входять вітаміни A, D, низка амінокислот, молочна кислота, жири, сироваткові та казеїнові білки. Усі ці компоненти допомагають у відновленні шкірних покривів.
Вітаміни благотворно впливають на шкіру, а молочна кислота прискорює ексфоліацію відмерлих клітин епідермісу і стимулює імунну систему. Дерматологи також пропонують як альтернативу використовувати йогурт або вершки.
Що потрібно робити? Налийте охолоджене молоко в миску і просочіть ним відріз м’якої тканини. Після цього зробіть із неї компрес на уражену ділянку шкіри.
Науковці нагадують, що засмага пов’язана з негативним впливом ультрафіолету на шкіру і підвищеними ризиками розвитку злоякісних захворювань, серед яких меланома.
Сонячні опіки не можна ігнорувати — допомога має бути надана вчасно. У період відновлення необхідно виключити тиск на пошкоджені ділянки.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».