Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Березень 2018 16:55

П'яту частину антибіотиків призначают невиправдано

Rate this item
(0 votes)

Бри­тан­ські до­слід­ни­ки ви­яви­ли, що п’ята час­ти­на ан­ти­біо­ти­ків, що при­зна­ча­ють лі­ка­рі, аб­со­лют­но не по­тріб­на в ба­га­тьох си­ту­аці­ях.
Такі препарати частина пацієнтів приймає без потрібних на те показань. Притому що у світі зростає загроза стійкості мікроорганізмів до протимікробних препаратів, антибіотики виписують при кашлі, болю в горлі, запаленнях вуха, бронхітах та інших випадках.

У Британії, наприклад, їх мали отримати тільки 10% пацієнтів із гострим кашлем (за фактом отримали 41%), 13% людей — із хворим горлом (отримали 59%), 13% — із бронхітами, а отримали — 82!
Тим часом в Європі зростає неефективність деяких антибіотиків, що призводить до 25 тисяч смертей на рік через опір мікробів.
Експерти також виявили, що багато рецептів на використання антибіотиків видають у разі сечових інфекцій та інших випадках. Так, дослідники говорять, що, наприклад, при операціях із синуситом й інфекціях середнього вуха тільки 11% людей отримують ефект від препаратів, а фактично призначають їх 88%. З отитом антибіотики потрібні лише 17% пацієнтів, а отримують їх — 92.
І таке використання препаратів спостерігається в усьому світі.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».