Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Сiчень 2018 20:02

Лікувати і запобігти раку можна буде за допомогою біологічного годинника

Rate this item
(0 votes)

Про це за­яви­ли вче­ні за під­сум­ка­ми до­слі­джен­ня. У кож­ної лю­ди­ни є влас­ний біо­ло­гіч­ний го­дин­ник. Він до­по­ма­гає ор­га­ніз­му пра­виль­но ви­зна­ча­ти цикл від­по­чин­ку та ак­тив­но­сті від­по­від­но зі змі­ною дня і но­чі.
Завдяки цьому регулюються внутрішні процеси, серед яких обмін речовин, відновлення ДНК і цикл клітин. Цикл клітин відповідає за розподіл клітин тіла людини. Коли людину наздоганяє онкологічне захворювання, ці цикли порушуються.

Німецькі дослідники вирішили з’ясувати, чи зможе біологічний годинник вплинути на знищення ракових пухлин. У процесі експерименту фахівці спробували змінити у мишей число RASбілка, який контролює цикл клітин і пригнічує 25% усіх новоутворень.
За підсумками дослідницької роботи вченим удалося виявити, що білки RAS регулюють циркадні ритми за допомогою впливу на такі білки, як INK4a і ARF. Проте варто зазначити, що невідомо, яку реакцію можна очікувати у людського організму.

Ярослав ШЛАПАК. Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».