Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Липень 2016 22:03

Підвищена температура тіла вилікує і застуду, й астму

Rate this item
(0 votes)

Фахівці Єльського університету стверджують — підвищена температура корисна для тіла. Вірус застуди тілу легше перемогти саме при підвищеній температурі, у той час як занадто сильне зниження температури тіла загрожує швидким розповсюдженням вірусу.
Простудні віруси реплікуються з більшою готовністю, коли температура тіла опускається нижче 37°С. В організмах піддослідних мишей інтерферони — захисні білки імунної системи — перестають вироблятися вже при 33°С. У людському організмі відбувається те ж саме.
Коли вірус застуди вражає організм, інтерферонова відповідь стає тим слабшою, чим нижче опускається температура тіла. При температурі від 37°С інфіковані клітини гинуть швидше, запобігаючи реплікації вірусу.

Крім того, захисна реакція тіла продовжується навіть за відсутності інтерферону. Основна умова захисту від вірусу — температура, вища за 37°С.
Простудні віруси є основними тригерами астми, тому вчені сподіваються розробити нові методи лікування цього захворювання, застосовуючи результати останніх експериментів.


БАК­ТЕ­РІЯ, ЩО ВБИ­ВАЄ ПІСЛЯ ОД­НО­ГО ВДИ­ХАН­НЯ

Смертоносна бактерія Burkholderia pseudomallei може вбити людину протягом 24 годин після того, як вона вдихне її. Про це заявили вчені Університету Гріффіта і Університету Бонда.
Патогенні бактерії Burkholderia pseudomallei, що викликають смертельне захворювання меліоідоз, вбивають близько 89 тисяч людей щорічно. Бактерії цього виду поширені на території Північної Австралії та ПівденноСхідної Азії. Раніше вчені не розуміли, яким саме чином бактерії так швидко вражають організм.
Результати нових досліджень показують, що підступність Burkholderia pseudomallei полягає у методі ураження організмугосподаря: бактерія роками може бути в організмі, але вбиває його за добу. За припущенням дослідників, підступна бактеріявбивця пошкоджує стовбурові клітини і спинний мозок через трійчастий нерв, а основним шляхом проникнення в організм є слизова оболонка носа.


ДІЄТА ЩАСТЯ

Дослідження вчених Університету Уорвіка показало, що збільшення частини овочів і фруктів у щоденному раціоні істотно підвищує рівень щастя.
Користь овочів і фруктів доведена вже давно, але дане дослідження є першим масштабним науковим проектом, спрямованим на вивчення нетрадиційних способів корекції психоемоційного стану людини. За словами вчених, фрукти і овочі потрібно їсти до восьми порцій на день.
Така кількість свіжої рослинної їжі викликає у людини відчуття щастя, задоволеності життям, а також підвищує її працездатність. Уже через 24 місяці щоденного вживання фруктів і овочів спостерігається стійка зміна звичної поведінки.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».