Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Травень 2016 12:45

Медична розробка українських дослідників визнана кращою в США

Rate this item
(0 votes)

Розумний дефібрилятор від українських розробників виграв міжнародний хокатон Сities Hakathon at Internet of Things World 2016, який пройшов у Каліфорнії.
Проект був представлений дослідниками з України у складі команди Ciklum, пише ZN.UA з посиланням на пресреліз команди.
Дефібрилятор — невеликий апарат, призначений для надання екстреної медичної допомоги під час раптової зупинки серця. Крім основної функції електричних розрядів, апарат також дає підказки власнику і сповіщає найближчі клініки про нещасний випадок. Він також передає точний час першого розряду, координати і кардіограму потерпілого, що дає можливість лікарю швидкої допомоги поставити діагноз ще в дорозі.

Як заявив один з інвесторів Павло Куфтирев, «ідеться не просто про пристрій, що полегшує життя, — він допомагає його врятувати. Показово, що саме українська команда знову стала переможницею — це приклад того, що нам необхідно зосередитися на створенні продуктів, а не просто роботу на аутсорс».
Команда Ciklum виграла змагання кращих розробників другий раз поспіль.

 

УЧЕ­НІ МА­ЮТЬ НА­МІР ОЖИВ­ЛЯ­ТИ МЕРТ­ВИХ

Фахівці із США та Індії спільними зусиллями розробили унікальну методику воскресіння, вірніше оживлення мозку людей, які перебувають у комі (стані клінічної смерті). Дослідники серйозно замислилися над воскресінням людей із мертвих.
Вони зуміли отримати дозвіл працювати із 20 людьми, яких було визнано клінічно мертвими через отримання серйозних черепномозкових травм.
Фахівці мають намір для оживлення людей використовувати стовбурові клітини, а також спеціальний коктейль із пептидів.
Вони планують щодня вводити препарати на основі пептидів у спинний мозок пацієнтів за допомогою спеціального насоса, а стовбурові клітини буде достатньо вводити один раз на 14 днів.
Учені переконані, що в разі успішного проведення експерименту люди, яким лікарі вже не давали надії, зможуть отримати другий шанс на життя.

 

БАК­ТЕ­РІЇ — ПРИ­ЧИ­НА ЕК­ЗЕ­МИ, ВУГ­РІВ І ПСО­РІ­АЗУ

Набір бактерій — бактеріальний біом, унікальний для кожної людини, — має приголомшливу стійкість і залишається незмінним упродовж тривалого часу.
Фахівці Національного науководослідного інституту генома людини встановили, що найбільш стійкими є скупчення бактерій на спині, вухах і всіх ділянках жирної шкіри на поверхні тіла. Навіть долоні, які постійно контактують із водою та миючими речовинами, залишаються стабільними, якщо йдеться про мікробіом.
Найбільш мінливими ділянками тіла людини по відношенню до кількості та видів бактерій є ноги. Більшість таких бактерій нешкідливі або корисні, втім, деякі з них пов’язані з появою вугрів, псоріазу та екземи.
Фахівці Національного інституту раку та Інституту генома людини дійшли висновку, що «мікробні підписи» з часом можуть змінюватися і впливати на стан здоров’я. Ці помилки у діяльності, яка має бути незмінною, призводять до різних захворювань.
Тепер учені планують детальніше вивчити процес впливу бактерій, що містяться на поверхні шкіри, на здоров’я людини, а також їх реакцію на антибіотики та інші препарати.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».