Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Листопад 2015 11:12

Знання про калорійність раціону не мотивує споживачів фастфуду їсти менше

Rate this item
(0 votes)

Навіть знаючи про те, яка кількість калорій міститься у порції їжі, відвідувачі ресторанів швидкого харчування не зменшують свого раціону.
Про це розповіли дослідники Університету Лангон та Нью-Йоркської вищої школи державної служби.
З 2008 року ресторани швидкого харчування у Нью-Йорку розміщують інформацію про калорійність раціону в меню. До грудня 2016 року в США планується реалізувати подібне інформування в меню кожного ресторану чи кафе незалежно від штату.
Однак у результаті опитування понад 8 тисяч осіб виявилося, що інформація про калорійність їжі спонукала людей з’їдати менше лише ненадовго.

Через деякий час клієнти таких популярних мереж фастфуду, як Burger King, KFC, McDonald’s і Wendy’s, починали вживати таку ж кількість їжі, як і раніше.
Дослідники сподіваються, що у звичайних ресторанах з більш збалансованим і корисним меню інформація про калорійність привертатиме до себе більше уваги клієнтів. Крім того, фахівці заявили, що неможливо точно визначити, чи вкладаються споживачі в рамки нормального раціону, оскільки дані різних мереж фастфуду суперечливі.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».