Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 03 Липень 2015 19:24

Сполука кориці здатна побороти рак кишечника?

Rate this item
(0 votes)

Речовина, що додає кориці специфічного аромату і смаку, здатна впоратися з колоректальним раком, стверджують американські дослідники з університету Арізони.
Учені провели досліди на мишах. Вони додали коричний альдегід до раціону гризунів. Спостереження за тваринами показало, що ця сполука захищала мишей від колоректального раку. Завдяки коричному альдегіду клітини, які зазнали впливу канцерогену, змогли нейтралізувати токсичні речовини і відновитися.


Дослідники планують надалі з’ясувати, чи запобігає розвитку раку сама кориця, а не тільки її окремий компонент. Якщо ця гіпотеза підтвердиться, то незабаром можуть розпочатися клінічні випробування на людях, повідомляє Meddaily.
Результати іншого недавнього дослідження показали, що ризик колоректального раку знижують горіхи. Зокрема, в учасниць дослідження, котрі з’їдали по унції (28 грамів) горіхів два і більше разів на тиждень, ризик раку товстої і прямої кишки виявився на 13 відсотків нижчим, ніж у тих, хто рідко їв горіхи. Ризик захворіти на рак знижувало вживання таких горіхів, як мигдаль, бразильські горіхи, кеш’ю, фундук, пекан, макадамія, кедрові, фісташки та волоські.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».