Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Травень 2015 20:21

Підвищена пристрасть до їжі вночі має причини

Rate this item
(0 votes)

Американські фахівці з Brigham Young University пояснили, чому багатьом так подобається їсти вночі. Виявилося, у вечірній час мозок не отримує того ж задоволення від прийому їжі, як удень, що провокує поїдання великих порцій як моральну компенсацію, пише Medikforum.
У рамках дослідження вчені просканували мозок групі добровольців уранці і ввечері, щоб зрозуміти, як він реагує на калорійну їжу в різний час доби.

Випробовувані розглядали продукти різної калорійності під час сканування. Експеримент повторювався двічі з інтервалом в один тиждень. Виявилося, що фотографії калорійних продуктів викликають у ранковий час різкі сплески мозкової активності в зонах, пов’язаних із відчуттями морального задоволення і компенсації. Дивним був той факт, що ті ж самі фотографії практично не викликали реакції мозку ввечері.
Експерти вважають, що люди їдять вечорами і ночами, оскільки їжа не приносить їм такого ж задоволення, принаймні зорового, як удень. І людина в результаті поглинає більшу кількість продуктів. Тепер фахівці спантеличені тим, як придумати ефективний метод боротьби з цією звичкою.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».