Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Березень 2015 18:20

Понад 2,4 мільярда людей у світі не лікують карієсу

Rate this item
(0 votes)

Понад 2,4 мільярда людей по всьому світу залишають карієс без лікування. Це показало міжнародне стоматологічне дослідження.
Експерти стурбовані такою кількістю людей, які нехтують здоров’ям зубів, незважаючи на те що багатьом відомі способи боротьби та запобігання захворюванню. Фахівці попереджають, що руйнування зубів може викликати сильний біль, інфекції і проблеми з ростом у дітей.
Аналіз даних засвідчив, що карієс не лише дитяча проблема. Серед дорослих багато людей також не звертаються вчасно до стоматолога і нехтують гігієною порожнини рота. Карієс виникає, коли кислоти у порожнині рота розчиняють зовнішні шари зубів. Якщо його не лікувати, це може призвести до таких проблем, як захворювання ясен, абсцеси. Дуже важливо для загального здоров’я підтримувати порожнину рота і зуби здоровими, підкреслили дослідники.


Результати були отримані шляхом аналізу даних 378 досліджень, в яких взяли участь у цілому понад 4,7 мільйона людей у період з 1990го по 2010 роки.

 

ТРИВОЖНИМ ЛЮДЯМ СКЛАДНО ПРИЙМАТИ ПРАВИЛЬНІ РІШЕННЯ

Тривожні люди відчувають труднощі у вирішенні проблем в умовах невизначеності. Наприклад, вони не можуть зрозуміти, чи стабільною є ситуація, в якій вони перебувають, чи ні, повідомили дослідники з Університету Каліфорнії.
Експерти встановили, що тривожний стан пов’язаний із труднощами у використанні інформації про життєві ситуації, з якими людина стикається щодня, і прийняттям рішення про те, як варто реагувати.
У прийнятті рішення присутні логіка та деякий ступінь імовірності. Людина, яка спирається на попередній досвід, має обрати найкращий варіант, пише Meddaily.
Здатність судити про те, чи були негативні наслідки від прийнятого рішення випадковістю або ж вони повторяться в аналогічних обставинах, — це навичка, яка дуже важлива для успішного вирішення проблем.
Науковці з’ясували, що тривожні люди гірше визначають, в яких умовах вони перебувають (стабільних чи ні). Це заважає їм зробити правильний вибір. Нейронні ланцюги, пов’язані з прийняттям неправильних рішень, можуть згодом стати мішенню для лікування тривожних розладів, вважають дослідники.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».