Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Лютий 2015 13:35

Рак грудей трапляється й у чоловіків

Rate this item
(0 votes)

Прий­ня­то вва­жа­ти, що рак мо­лоч­ної за­ло­зи мо­же роз­ви­ну­ти­ся тіль­ки у жі­нок, а чо­ло­ві­ки не сти­каю­ть­ся з цим за­хво­рю­ван­ням, ос­кіль­ки у них, на­чеб­то, не­має гру­дей. Од­нак фа­хів­ці за­сте­рі­га­ють: у де­яких ви­пад­ках це за­хво­рю­ван­ня мо­же за­че­пи­ти й чо­ло­ві­ків.

Дослідники пояснили, що і в чоловіків, і в жінок розвиваються з однієї і тієї ж ембріональної структури тканини молочної залози, протоки і соски. Просто у чоловіків ця частина тіла не розвинена так, як у жінок, але рак все-таки виникнути може.


Причина, через яку так мало обговорюється ця проблема, — відносно рідкісні випадки розвитку такої патології у чоловіків. На її частку припадає лише один відсоток випадків раку молочної залози. Однак важливо знати про такі ризики, щоб відстежувати можливі симптоми.
Експерти відзначили, що структура молочних залоз в обох статей однакова, тільки у жінок більш значними є їх розміри. Чоловіки мають бути поінформовані щодо такої загрози, щоб відреагувати в разі необхідності якнайшвидше.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».