Освіта
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 07 Лютий 2019 23:19

На Донеччині запустять пілотний проект Школи повного дня

Rate this item
(0 votes)

На Донеччині, переймаючи досвід Литовської Республики, мають намір запустити пілотний проект Школи повного дня.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць.
«Впровадити на Донеччині пілотний проект Школи повного дня — таку пропозицію висловили директори шкіл, які повернулись з освітньої поїздки до Литовської Республіки», — написав очільник області.

Він зазначив, що готовність розробити відповідні програми для своїх навчальних закладів висловили директори Бахмутської школи-ліцею № 11 та Новоселківської школи № 2.
За словами Куця, система Школи повного дня активно й успішно діє у Литві — у цьому педагоги з Донеччини переконались особисто. Крім того, під час свого візиту вони мали можливість ознайомитися з технологіями демократичного навчання та розвитку емоційного інтелекту дитини, особливостями європейської системи шкільного менеджменту; поспілкувалися з представниками муніципалітету Вільнюса, Міністерства освіти, науки та спорту Литви, відвідали Сейм Литовської Республіки.
Керівник області зазначив, що директор Бахмутської школи-ліцею Світлана Василенко під час сьогоднішньої зустрічі в обладміністрації повідомила, що литовські педагоги дуже позитивно оцінюють український Закон про освіту та концепцію нової української школи, дивуються темпам реформування.
Але, вважає вона, в Україні ще треба попрацювати над питанням розвантаження школи від паперів та більше уваги приділяти вивченню іноземних мов.
Куць нагадав, що це вже третій освітній закордонний візит, організований Донецькою обласною державною адміністрацією для педагогів області.
«Ми вдячні нашим партнерам із Чехії (цю країну відвідали вже дві групи директорів шкіл) та Литви (яка цього разу приймала наших освітян у рамках проекту «Допомога у сфері освіти регіонам Східної України, які постраждали від конфлікту «На шляху до змін»).
Переконаний, що практику поїздок освітян до країн Євросоюзу продовжимо і надалі — педагоги мають відчувати себе частиною єдиного європейського простору», — заявив голова обладміністрації.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».