Економіка
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Жовтень 2016 10:32

9 грудня – звіт уряду

Rate this item
(0 votes)

Уряд запроваджує нову традицію — звітувати у Міжнародний день боротьби з корупцією 9 грудня про вжиті антикорупційні заходи і сподівається, що вона стане щорічною для всіх органів влади, — заявив Прем’єрміністр України Володимир Гройсман.
«Ми вводимо абсолютно нову традицію в роботі українського уряду: по кожному міністерству напрацьований план антикорупційних заходів. Під цим планом стоїть підпис кожного міністра. Це означає, що ми беремо на себе публічні зобов’язання бути відкритими, прозорими і впроваджувати антикорупційну політику», — зазначив Володимир Гройсман.
9 грудня кожен міністр прозвітує про роботу з цього напряму.

Голова уряду наголосив, що ця ініціатива стала результатом безпрецедентної роботи уряду з громадськістю — Реанімаційним пакетом реформ, Transparency International, іншими громадськими організаціями, експертами — щодо напрацювання спільного плану дій в антикорупційній політиці.
Прем’єрміністр висловив переконання, що традиція звітування органами влади про вжиті антикорупційні заходи 9 грудня, у Міжнародний день боротьби з корупцією, стане щорічною.
«Я б хотів, щоб кожного 9 грудня уряд, обласні адміністрації, міські ради виходили і звітували, що ними зроблено і як вони зменшили будьякі корупційні ризики у своїй діяльності. Я переконаний у тому, що це буде абсолютно позитивно з точки зору сприйняття тих послуг, які надають державні органи влади, і найголовніше, що ми вичистимо від усілякої «нечисті» органи влади, які покликані на обслуговування громадян, а не навпаки. Це наше головне завдання», — підкреслив Володимир Гройсман.
Прем’єрміністр наголосив, що завдання уряду — змінювати систему шляхом викорінення можливостей для корупції, в той час як антикорупційні органи мають «ловити» хабарників і корупціонерів.
«Ми маємо змінити систему, щоб вона була доброзичливою, відкритою і не корупційною, — заявив Володимир Гройсман. — Прозорість, відкритість, зрозумілі процедури будуть знижувати будьякі ризики корупційних проявів».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».