Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Листопад 2019 13:52

Переможці конкурсу "Краща книга України"

Rate this item
(0 votes)

Журі Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України» визначило переможців 2019 року — Гранпрі конкурсу отримало ілюстроване видання творів Тараса Шевченка «Кобзар», здійснене ПП «Емма».
Про це повідомляє Держкомтелерадіо.
«Гранпрі конкурсу присуджено ПП «Емма» за повне видання поезій та поетичних драматичних творів Тараса Шевченка «Кобзар», в оформленні якого використано малюнки видатного українського художника Амвросія Ждахи»,— йдеться у повідомленні.
Зазначається, що у номінації «Моя країна» перемогу здобула книга С. Андрющенко та С. Железняк «Звичаї нашого роду.

Традиції української кухні» (видавець — ТОВ «Видавництво Генеза»), у номінації «Життя славетних» — дослідження літературознавця Володимира Панченка «Повість про Миколу Зерова» (видавництво «Дух і Літера»).
Крім цього, кращими книгами у різних номінаціях стали роман Леоніда Мосендза «Останній пророк» (ДП ДСВ «Либідь»), книга Алекса Хавра у перекладі Ольги Кожушко «А потім прийшов Цезар» (видавництво «Фабула») та «Мистецтво війни в ілюстраціях» Джесіки Гейгі у перекладі Марії Козиренко (видавництво «Фабула»), збірка Наталії Мазур «Забавлянки. Віршотворені ігри для спілкування з дитиною, пробудження, годування, купання, масажу», книга С. Курилова «Сам в океані» (ТОВ «Час Майстрів»), а також збірка вибраних творів одного з найважливіших українських поетів XX–XXI століть Тараса Федюка «Цеглина» (ТОВ «Видавництво «Навчальна книга — Богдан»).
Бестселером року визнано книгу спогадів видатного державного діяча України Володимира Горбуліна «Мой путь в зазеркалье. Не только путевые заметки», яка вийшла у ТОВ «Брайт Букс».
Зазначається, що цього року для участі в конкурсі у 10 номінаціях надійшло 52 роботи від 17 видавців.
Всеукраїнський конкурс «Краща книга України» проводиться з метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги в суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».