Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Листопад 2018 11:39

Конкурс імені Кіри Муратової

Rate this item
(0 votes)

Міністерство культури України спільно з Одеською кіностудією та Одеським відділенням Національної спілки кінематографістів України заснували конкурс короткометражних фільмів імені Кіри Муратової «Короткі зустрічі» для молодих кінематографістів. Про це повідомляє пресслужба Мінкультури.

«...З метою увічнення пам’яті майстра, популяризації українського кінематографа, а також сприяння розвитку національної кінематографії Міністерство культури України спільно з Одеською кіностудією і Одеським відділенням Національної спілки кінематографістів України започатковують конкурс короткометражних фільмів імені Кіри Муратової «Короткі зустрічі», — зазначили у Мінкультури.
Як наголосив міністр культури Євген Нищук, «уявити українське та й світове кіно без фігури Кіри Муратової — неможливо, настільки великим є її внесок у його створення. Її фільми є зразками високого кіномистецтва і надихають художників як в Україні, так і далеко за її межами.
Саме тому ініціатива започаткування конкурсу короткометражних фільмів імені Кіри Муратової «Короткі зустрічі» є надзвичайно важливою у контексті урядового порядку денного, де розвиток національного кіно посідає одне з провідних місць у сфері розвитку культури».
Міністр нагадав, що державна підтримка українського кіно у 2014 році становила близько 20 мільйонів гривень, а зараз ця динаміка стрімко зростає — цього року урядом України на розвиток вітчизняної кіногалузі вже виділено 1 мільярд гривень.
Євген Нищук висловив надію, що «проект конкурсу короткометражних фільмів імені Кіри Муратової «Короткі зустрічі» знайде широку підтримку серед професійних експертів УКФ та Мінкультури і буде реалізований на найвищому рівні».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».