Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Серпень 2016 18:49

Головний фестиваль під час відпусток

Rate this item
(0 votes)

Уже всьо­ме в На­ціо­наль­ній фі­лар­мо­нії Ук­раї­ни роз­по­чав­ся фес­ти­валь «Літ­ні му­зич­ні про­ме­ні» (ор­кес­тро­ва му­зи­ка). 
Як і в по­пе­ред­ні ро­ки, цей му­зич­ний фо­рум дає мож­ли­вість усім ша­ну­валь­ни­кам кла­сич­но­го му­зич­но­го мис­тец­тва по­ри­ну­ти у світ пре­крас­но­го під час від­пус­ток.

Відкрив фестиваль Національний ансамбль солістів «Київська камерата» концертом «Музичні ремінісценції. Подорож по Європі», на якому представили творчість італійських та іспанських композиторів А. Вівальді (концерт для 4х скрипок та оркестру сі мінор; концерт для скрипки з оркестром соль мажор; із циклу «Пори року» для скрипки і оркестру — концерт № 2 соль мінор «Літо» і концерт № 3 фа мажор «Осінь»), Н. Паганіні (La campanella для скрипки з оркестром), Дж. Боттезіні (дует для скрипки і контрабаса з оркестром), Л. Боккеріні («Нічна варта у Мадриді» для струнного оркестру), І. Альбеніса («Танго» для альта і оркестру), П. Сарасате («Баське капричіо» для скрипки з оркестром, циганські наспіви для скрипки з оркестром, «Наварра» для двох скрипок з оркестром).
Глядачі довго аплодували солістам оркестру Богдані Півненко, Катерині Супрун та Світлані Клінковій. Але чи не найбільше оплесків зібрала семирічна Олександра Василькова. Її майстерній грі на скрипці можуть позаздрити і дорослі виконавці.

Меломани мали змогу прослухати другий концерт «Київської камерати» із циклу «Музичні ремінісценції. Подорож до Європи», на якому були представлені твори німецьких, австрійських, чеських та угорських композиторів Г. Ф. Телемана, В. А. Моцарта, Ф. Крейслера, А. Дворжака, М. Бруха, Б. Бартока. Крім цього, під час фестивалю відбуваються концерти за участю Національного академічного духового оркестру України, Київського камерного оркестру, Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України.
Разом із оркестрами виступають солістиінструменталісти та вокалісти Катажина Фейнер (скрипка, Польща), Валентина Матюшенко (сопрано), Андрій Остапенко (гітара), Олексій Гринюк (фортепіано, Велика Британія), Роман Лопатинський (фортепіано), Вадим Борисов (скрипка), Євген Косторицький (скрипка) та ін.
До уваги слухачів тематичні програми: «Вальс, вальс, вальс», «Класика у джазовому вимірі», «Пори року» А. Вівальді і «Пори року в БуеносАйресі» Астора П’яццолли, «Променадконцерт», «Планета Голлівуд». Звучать хіти світової музичної класики, популярна музика, сучасні твори, улюблені мелодії з кінофільмів.
Продовження розповіді про фестиваль — в одному з наступних номерів газети.
Едуард ОВЧАРЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».