Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Липень 2016 11:54

Гран-прі у «Волонтерів війни»

Rate this item
(0 votes)

50 тисяч гривень отримав документальний фільм «Волонтери війни». Стрічка стала володарем Гранпрі 19го кінофестивалю «Відкрита ніч», який традиційно проходив на Артпричалі у Києві, повідомляє gazeta.ua. Конкурсну програму фестивалю транслювали у понад 50 містах України і світу, зокрема у Лондоні, Любляні, Кракові, Брно. В конкурсі брали участь 19 картин.
Режисер «Волонтерів війни» Юлія Шашкова розповіла про фільм, зйомки, дійових осіб.
— Ми часто їздили з волонтерами на передову. Спочатку хотіли зробити фільм у дорозі й назвати «Волонтерський шлях». А потім мені прийшла ідея показати, звідки береться все, що ми розвозили для бійців. Тоді нам запропонували поїхати у село Бесідка Ставищенського району Київської області до наших волонтерів.
Село невеличке, стародавнє, козацьке.

Волонтерський рух там передається з покоління в покоління, люди допомагали в усіх війнах. Там ми знімали, як саме люди все збирають, — по баночці, по мішку, по копійці. Всі щось передають, хто на що гаразд. І при цьому плачуть, — розповіла вона.
Одним із героїв фільму є поважний козак Микола Бондар — людина з активною життєвою позицією. Був на Майдані від його початку, де 18 лютого 2014го року отримав поранення, від якого досі шкутильгає. Регулярно їздить на передову. Ініціював Труханівську Січ. Допомагає не лише воїнам на «передку», а й дітямпереселенцям, біженцям. Є в стрічці й інший герой, який не вірить у позитивні зміни. Той чоловік не бачить сенсу йти воювати за владу й не приховує цього.
Знімали стрічку один день. Коли волонтери повезли показати фільм у село, всі були дуже раді, почувалися зірками. Жителям важливо було, що все доставляється солдатам, бо це не лише кіно, а й відеозвіт.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».