Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Липень 2016 20:33

Власний мурал у рамках проекту «Герої вулиць»

Rate this item
(0 votes)

Цього літа найкращі моменти сучасного життя втіляться в шедеврах майстрів вуличного живопису та заграють новими барвами на фасадах українських будинків. Так освітня ініціатива бренду Pepsi «Герої вулиць» популяризує культуру стріт-арту в країні, повідомляє i-pro.kiev.ua.
Від липня по серпень 2016 року українські художники, які мріють створити мурал, зможуть представити свої макети для участі в національному конкурсі. Автор кращого проекту за сприяння арт-куратора втілить власну ідею на стіні одного з будинків. Цей момент застиглої фантазії художника роками прикрашатиме простір одного з міст України. Організатори очікують, що українці підхоплять тренд децентралізації вуличного мистецтва.
Проект «Герої вулиць» спрямований на розвиток культури стріт-арту в усіх містах країни, в рамках якого 8–10 липня гості київського музичного фестивалю Atlas Weekend побачать створення справжнього мурала.

Під час фестивалю оголосять старт Всеукраїнського конкурсу на найкращий ескіз мурала, який буде намальований на будівлі за межами Києва.
Взяти участь у конкурсі зможе кожен професійний або художник-початківець, який хоче, щоб його робота стала окрасою цілого міста. Організатор допоможе переможцю здійснити його мрію спільно з відомими художниками, культурологами, урбаністами, мистецтвознавцями.
Для України стріт-арт — не новий тренд. За останні кілька років багато київських двориків перетворилися на галереї мистецтв. Раніше нічим не примітні будинки стали пам’ятками культури, прикрашеними креативними картинами на всю висоту багатоповерхових будівель. Багато з них належать пензлю (і пульверизатору) майстрів стріт-арту зі світовим ім’ям.
У квітні цього року один зі столичних муралів потрапив у топ-10 найкращих стріт-арт об’єктів світу за версією видання StreetArtNews. Завдання ініціатора проекту «Герої вулиць» — привернути увагу громадськості до можливостей «регіонального стріт-арту», втілити мрію художника — створення мурала, але насамперед — ознайомити з цілим пластом сучасної культури.
«Цим проектом ми хочемо показати, що будь-яка мрія може здійснитися, і для талановитої творчої особистості не має бути кордонів. Київ уже став містом найкращих робіт світового стріт-арту, залишилося долучити до цього мистецтва інші міста України. Наше завдання — вивести з тіні «Героїв вулиць» найкращих художників країни. Саме вони здатні відтворити прекрасні моменти сучасності на «кам’яних полотнах», якими милуватиметься не одне покоління», — зазначила Жанна Стрельникова, маркетинг-менеджер категорії газованих напоїв компанії Pepsi.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».