Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Квiтень 2016 21:16

Головне – справжні почуття

Rate this item
(0 votes)

У Ки­єві не­що­дав­но з’явив­ся но­вий ук­раї­но­мов­ний те­атр «Но­ва сце­на» (New Stage), який пред­ста­вив гля­да­чам свою пер­шу ви­ста­ву «Щой­но од­ру­же­ні» (Just Married).

«У кожного свій шлях до театру і свої з ним взаємини. Особисто ми зрозуміли, що для нас театр — не просто розвага, не час дозвілля і вже зовсім не якась конкретна будівля. Це те, чим хочеться займатися, до чого весь час повертаєшся думками і що хочеш робити для інших.
Ми намагалися створити якісний театральний продукт, повноцінну виставу з професійною режисурою, акторською грою та сценічним оформленням. Наше завдання — зробити глядачів добрішими, мудрішими, щасливішими, щоб самим стати такими разом із ними», — розповів режисерпостановник Ігор Матвіїв.

Нова вистава — це постановка, створена за п’єсами сучасних західноєвропейських драматургів, що не може не заінтригувати вже з перших хвилин перегляду.
Як, зазвичай, виглядає ранок весільного дня? Приємні клопоти нареченої, останні сумніви нареченого, хвилювання щасливих батьків — саме так і буває. Але не цього разу!
Коли наречений прокидається в номері для молодят рівно на добу раніше, ніж слід, та ще й не сам; коли у шафера виявляється аж дві коханих дівчини; коли мати нареченої віддає весільну сукню іншій, а батько — розганяє персонал готелю, то, здавалося б, попереду на всіх чекає вже не розкішне весілля, а справжнісінька катастрофа. Проте — ні!..
У цій, здавалося б, легкій комедії ситуацій з несподіваними карколомними моментами насправді приховується глибокий життєвий і філософський зміст. Чи варто одружуватися, коли немає справжніх почуттів, а, можливо, потрібно відкрити найпотаємніше саме тій людині, яку дійсно щиро кохаєш? Чи може у найскладніших ситуаціях допомогти брехня, чи треба завжди говорити тільки правду, хоч якою б, на перший погляд, малоймовірною вона була?
Ці та інші непрості запитання ставлять творці вистави і дають на них несподівані відповіді. Не будемо переказувати змісту спектаклю, лише зазначимо, що врештірешт герої зможуть розібратися у своїх почуттях, і всі залишаться задоволеними.
Поряд із досвідченою актрисою, народною артисткою України Оленою Хохлаткіною, яка виконує роль матері нареченої, у виставі задіяне ціле сузір’я молодих талантів: Юлія Гершанік, Юлія Заремба, Андрій Корженевський, Інна Приходько, Сергій Радченко. Можливо, у молодого колективу ще не все виходить так, як того хотілося б. Але вже перші, ще не зовсім досконалі покази вистави засвідчили, що у столиці з’явився новий театр, що вже має власне обличчя.
Наразі новостворена трупа гастролює Україною, відточуючи свою професійну майстерність. Напевне, після повернення з гастролей акторів «Нової сцени» до столиці, ми побачимо зрілий колектив однодумців, який порадує нас іще не однією цікавою прем’єрою.
Хотілося б, щоб новий театральний колектив був українським не тільки за формою, а й за змістом і звертався у своїй творчості не лише до зарубіжної, а й вітчизняної культури.
Едуард ОВЧАРЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».