Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Лютий 2016 11:11

На Євробаченні Україну представлятиме Джамала

Rate this item
(0 votes)

Джа­ма­ла з піс­нею «1944» пред­ста­вить Ук­раї­ну на кон­кур­сі «Єв­ро­ба­чен­ня-2016». Во­на на­бра­ла най­біль­ше ба­лів за ре­зуль­та­та­ми го­ло­су­ван­ня гля­да­чів, по­ві­дом­ляє unn.ua.

Результати українського фіналу: Джамала — 6 балів від глядачів і 5 — від журі, The Hardkiss — 5 балів від аудиторії і 6 — від журі, SunSay — по 4 бали відповідно, «НЕАНГЕЛИ» — 2 бали від глядачів і 3 — від журі, Pur:Pur — 3 бали від аудиторії і 2 — від суддів, Brunettes Shoot Blondes — по 1 балу відповідно.

Водночас найбільше балів журі (Андрій Данилко, Руслана, Костянтин Меладзе) здобув гурт The Hardkiss. У підсумку вони і Джамала мали однакову кількість балів — по 11, однак перевага, згідно з правилами, на боці того, хто отримав більший бал від аудиторії, яка голосувала за допомогою SMS-повідомлень.
За словами організаторів, кількість повідомлень цього року була рекордною — 382,5 тис.
Лідерами першого та другого півфіналів національного відбору були Джамала та Sunsay відповідно.
Фінал «Євробачення-2016» відбудеться у Стокгольмі у травні.
У 2015 році після трагічних подій на Майдані та через конфлікт на Донбасі Україна відмовилася від участі в пісенному конкурсі вперше з 2003 року.

 

ХЕРСОНСЬКИЙ ТЕАТР ПОКАЖЕ У КИЄВІ ВИСТАВУ «СВІЧЧИНЕ ВЕСІЛЛЯ»

20 березня о 19:00 на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша покаже трагедію «Свіччине весілля», повідомляє i-pro.kiev.ua.
Український побут XVI сторіччя. У тогочасному Києві діє жорстка та безглузда заборона на світло: у вечірній час жодного промінця з вікон домівок звичайних людей! І не дивно, що світло горить лише у княжому палаці...
Проти системи постає звичайна киянка Меланка та її наречений Іван Свічка. Закохані намагаються повернути людям світло, а з ним — надію на краще майбутнє. Ця історія розповідається в п’єсі «Свіччине весілля», яка належить перу відомого українського драматурга Івана Кочерги.
Давні події, відображені у виставі, актуальні і нині. Співзвуччя із сьогоденням додає п’єсі оригінальне прочитання режисера Влади Белозоренко. У виставі «Свіччине весілля» режисер показує, як із боротьби за право на світло розгорілася пожежа народного повстання. Але живий вогонь свободи і справедливості у серцях народних — вічний, незгасний, всесильний! Про це свідчать події сьогоднішнього дня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».