Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Листопад 2015 11:19

Колекції музею історії України покажуть онлайн

Rate this item
(0 votes)

2016-го ко­лек­ції На­ціо­наль­но­го му­зею іс­то­рії Ук­раї­ни ста­нуть до­ступ­ні в Ін­тер­не­ті. Про це під час прес-кон­фе­рен­ції роз­по­ві­ла ге­не­раль­ний ди­рек­тор за­кла­ду Те­тя­на Сос­нов­ська, по­ві­дом­ляє Укр­ін­форм.
«Наступного року ми розпочнемо оцифрування нашої фондової колекції, її візуалізацію і представлення в інформаційному просторі», — сказала вона.
Як зазначила директор музею, на сайті будуть розміщені фото експонатів та загальна інформація.

«Якщо є речі, які потрібно приховати, наприклад вага дорогоцінного металу (з якого зроблено експонат. — Ред.), то, звичайно, це ми друкувати не будемо, тільки загальну інформацію — історія походження експоната, як потрапив до музею чи де його знайти, яка його історична цінність», — наголосила Сосновська, зазначивши, що перші експонати з онлайн-колекції можна буде подивитися вже влітку наступного року.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».