Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Травень 2015 09:08

Sugar, або в джазі тільки дівчата

Rate this item
(0 votes)

У Національній опереті України (вул. Велика Васильківська, 53/3) з успіхом відбулася прем’єра мюзиклу «Sugar, або В джазі тільки дівчата», створеного на музику Джул Стайн. Автор лібрето — Пітер Стоун, віршів — Боб Меррілл. Режисер-постановник вистави — народний артист України Богдан Струтинський.
«...У джазі тільки дівчата» — комедійно-романтична історія про дружбу та гроші, про жагу до життя та кохання, про силу волі талановитих людей і їхню творчість. Безумовно, проблеми, порушені в п’єсі, надзвичайно актуальні також і для сучасного українського суспільства.


Події мюзиклу розгортаються в США 30-х років ХХ століття. У період Великої депресії з її бандитизмом, тотальним безробіттям, корупцією, що процвітала, економічними кризами. У так звану епоху гангстерів і джазу. Коли діячі культури змушені були заробляти не лише своїм талантом, а й де доведеться.
Теми, яких торкається автор п’єси, нагадують картини сучасного українського життя. Хіба не є актуальними сьогодні слова героїв вистави: «Ми винні м’яснику, винні власнику. Світло, газ, тепло — усе відключено. Як голодним бути, знає той, хто мистецтву служить...»?
Двоє добрих друзів-музикантів вирушають із Чикаго до Флориди в пошуках заробітків і кращого життя. Одна ніч — і вони на сонячному березі океану в Маямі серед красунь жіночого джаз-бенду. Тут усе говорить про кохання, тут хочеться закохувати й закохуватися. Справді, рай для чоловіків, якби ж то не розлючені гангстери, які йдуть слідом, дірки в кишенях і жіночі черевички на чоловічих ногах.
«Sugar, або В джазі тільки дівчата» від Національної оперети України звучить цікаво й по-новому. Глядачів очікує незабутня оригінальна постановка, сповнена креативних режисерських вирішень, соковитого гумору та сценографічних новацій. Динамічний, дотепний, запальний, інтригуючий мюзикл доводить: кожен має шанс змінити себе й навколишній світ на краще!
Юлія ОМЕЛЬЧУК

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».