Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 19 Лютий 2015 23:27

Творці «Добровольців Божої Чоти» їдуть у Канни

Rate this item
(0 votes)

Твор­ці філь­му «Доб­ро­воль­ці Бо­жої Чо­ти» пла­ну­ють ви­тра­ти­ти кош­ти, зі­бра­ні з пе­ре­гля­дів, аби від­пра­ви­ти стріч­ку на 100 най­го­лов­ні­ших фес­ти­ва­лів сві­ту. Про це на прес-кон­фе­рен­ції в Іва­но-Фран­ків­ську роз­по­вів один із ре­жи­се­рів філь­му Лео­нід Кан­тер, по­ві­дом­ляє Укр­ін­форм.

Ще одним режисером документально-художнього фільму є Іван Ясній. Стрічку знімали з березня. Її герої — бійці АТО, які мужньо стояли на захисті своєї країни в Донецькому аеропорту, Пісках та інших містечках Донбасу. Тривалість фільму — 85 хвилин. Фільм зняли без жодного сценарію і жодного коментаря за кадром. У стрічці — лише роздуми бійців. Війна, каже режисер, зробила їх справжніми філософами, які тепер напевно знають, що таке щастя.


Найважче, зізнається Кантер, давався монтаж фільму: доводилося по кілька разів переживати трагічні хвилини і бачити живими тих, хто пізніше загинув. Через це монтаж фільму кілька разів зупиняли.
Нині стрічку вже побачили у Львові, Тернополі, Івано-Франківську. У Києві, розповідає режисер, показ не зупиняють другий тиждень, там люди йдуть дивитись його стоячи. Далі фільм повезуть в Італію, Польщу та Францію.
«Ми хотіли показати у фільмі, хто такі українці, за що вони борються. Ми не показували їхнього ворога, бо він у різні часи був різним. В іноземному перекладі стрічка так і називатиметься «Українці», бо ми хотіли, щоб такий образ українців побачили за кордоном», — зазначив Кантер.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».